Peste 175.000 de pacienți internați și în regim ambulatoriu sunt tratați anual la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”, s-a anunțat luni, cu ocazia „Zilelor Spitalului Militar Central”.
„Asistența medicală permite tratarea în fiecare an a peste 175.000 de pacienți internați sau în ambulatoriu. Îmi face o deosebită plăcere să mă alătur dumneavoastră, să mă alătur astăzi la un moment de sărbătoare pentru instituția de elită a medicinei militare românești, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central dr. Carol Davila, care se înființa în urmă cu 182 de ani sub denumirea de spitalul oștirii. Clipele și momentele de tensiune împinsă la extremă în bătălia contra-cronometru, în salvarea de vieți omenești uneori sub ploaia de gloanțe, zilele de și nopțile de gardă petrecute în spitalele bazelor din teatrele de operații, în Spitalul Militar Central sau cele teritoriale la căpătâiul pacienților aflați în stare critică, grija dumneavoastră permanentă pentru ca viața bunul nostru cel mai de preț să triumfe în războiul cu moartea vă consacră ca adevărați luptători în prima linie a salvării semenilor noștri și redării acestora familiei și armatei”, a transmis, ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, printr-un mesaj.
De asemenea, șeful Direcției Medicale a Armatei, general Mihai Marius Mureșan, le-a transmis medicilor militari „multă putere de muncă, multă abnegație și sănătate” și i-a lăudat pentru că salvează viețile soldaților în teatrele de operațiuni, iar mulți dintre aceștia pot continua serviciul militar chiar și după răni grave.
„Colegii mei depun eforturi mai ales în condițiile destul de precare și poate datorită lor foarte mulți dintre răniții pe care i-am avut acolo cu manifestări complexe ale plăgii de război sunt salvați și sunt repatriați într-o stare de sănătate care permite continuarea chiar și a serviciului militar”, a spus Mihai Marius Mureșan.
Spitalul Universitar de Urgență Militar Central are aproximativ 1.500 de angajați.
D.M.