1.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 13:10
No menu items!

Perlele profesorilor de la TITULARIZARE. „Încă din copilărie, poetul pleca de acasă fără să le spună părinţilor”

spot_img

Candidații la examenul de titularizare a profesorilor de română au făcut greșeli de exprimare și ortografie

titularizare_2013_87868200

Evaluatorii au fost uimiți de perlele scrise de candidații care doresc să profeseze limba și literatura română. Primul subiect a presupus redactarea unui eseu despre romantismul creaţiei eminesciene.

Un candidat care încerca să descifreze mesajul poeziei „Fiind băiet păduri cutreieram”, a concluzionat că „poetul era foarte atras de natura înconjurătoare, încă din copilărie pleca de acasă fără să le spună părinţilor”.Iată ce au scris și alți candidați:

„Mihai Eminescu este cel care împarte literatura română în două, înainte de Eminescu şi după el”.

„Mihai Eminescu fregventează Junimea condusă de Titu Maiorescu”

„La geneza poeziei ‘Luceafărul’ stă la bază basmul ‘Fata din grădina de aur’”

„Hiperyon merge la Demiurg pentru a căpăta sau pentru a-şi pierde condiţia de nemuritor, dar acest lucru îi este refuzat”

„Limbajul lui Eminescu este unul anticalofil – împotriva scrisului frumos”

„În această poezie. „Sara pe deal”, oamenii simpli duc o viaţă liniştită, oierii merg cu oile, cu turmele lor pe câmp, pe dealuri, cu oile la păscut şi rămân acolo aproape toată vara iar femeile rămân acasă şi au grijă de gospodărie”

 „Tema poeziei „Ce te legeni” e natura şi iubirea faţă de codru. Aici poetul admiră natura, codrul mai ales primăvara şi vara atunci când codrul e înflorit, înverzit şi când păsările ciripesc, rândunelele sunt în codru şi îl admiră, aici poetul se simte bine în acest codru, unde e o linişte deplină, iar codrul parcă răsună de cântatul păsărilor care se află în acest codru