1.7 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 12:57
No menu items!

Percheziții la Craiova: Cetățeni români și libanezi, suspectați de terorism UPDATE

spot_img
Percheziții la Craiova: Cetățeni români și libanezi, suspectați de terorism
foto: sansanews.ro
  • UPDATE

Cetăţeanul libanez Hussein Kassem Ghzayel, acuzat de terorism după ce ar fi cumpărat arme pentru facţiuni militare din Liban, Palestina şi Siria, este medic ginecolog, acesta făcând rezidenţiatul la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova.

Surse judiciare au precizat că Hussein Kassem Ghzayel a absolvit facultatea de medicină în România. După ce a terminat facultatea, a fost medic rezident la Spitalul Clinic de Urgenţă Craiova, timp în care a locuit cu chirie, începând din 2004, împreună cu unul dintre fraţii săi, într-un apartament din Craiova, situat pe Calea Bucureşti.

La aceeaşi adresă a funcţionat şi o societate comercială deschisă de medicul libanez, Biblos SRL, firma fiind dizolvată în anul 2011, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pentru nedepunerea situaţiei financiare.

În anul 2010, Hussein Kassem Ghzayel a fost la un pas de a fi returnat în Liban, după ce, la data de 7 decembrie, Oficiul Român pentru Imigrări a stabilit că acesta nu mai are drept de şedere pe teritoriul României. Libanezul a contestat hotărârea la Curtea de Apel Craiova, iar instanţa i-a dat câştig de cauză la data de 14 aprilie 2011, dispunând anularea deciziei de returnare. În timpul procesului, la dosar a fost depusă inclusiv o adeverinţă care atesta faptul că Hussein Kassem Ghzayel figura în rândul personalului Spitalului Clinic de Urgenţă Craiova.

Procurorii DIICOT efectuează miercuri șase percheziții la domiciliul unor cetățeni români și libanezi, suspectați de acte de terorism și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Aceștia ar fi încercat să procure arme militare letale, urmând să le comercializeze către diferite organizații militare și paramilitare din Liban, Palestina și Siria.

”În fapt se reține că Hussein Kassem Ghzayel, 34 de ani, cetățean libanez, a efectuat demersuri în vederea procurării ilegale a mai multor arme militare letale (pistoale mitralieră, aruncătoare etc.) și alte echipamente militare, în scopul comercializării acestora către diferite fracțiuni militare sau paramilitare din Libia, Palestina și Siria”, se arată într-un comunicat DIICOT.

De asemenea, membrii grupării mai sunt acuzați că au racolat și transportat pe teritoriul statului român cetățeni de origine libaneză, în scopul transportării ilegale a acestora în Germania.

Cetățenii de origine libaneză au fost aduși în România sub pretextul efectuării unor studii universitare.

A.V.