-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:48
No menu items!

Pastila pentru FERICIRE

spot_img

Pastila pentru FERICIRE

Modificările neurochimice care stau la baza emoţiilor umane şi a comportamentului social sunt în mare parte necunoascute. Pentru prima dată acum, oamenii de ştiinţă au măsurat la om, eliberarea unei peptide specifice, un neurotransmiţător numit hypocretin, care a înregistrat un nivel crescut când subiecţii au fost fericiţi, dar a scăzut când aceştia au fost trişti, informează privireinviitor.ro.

Cercetarea sugerează că stimularea acestui neurotransmiţător ar putea ridica starea de spirit şi vigilenţa la om, punând astfel bazele unor tratamente ale tulburărilor psihice în viitor.

În plus, studiul a măsurat pentru prima dată şi nivelurile de eliberare ale unei alte peptide, melanina, considerată hormonul de concentrare. Cercetătorii au descoperit că valoarea ei este minimă în stare de veghe, dar a crescut foarte mult în timpul somnului, sugerând astfel rolul cheie jucat de această peptidă în starea de somnilenţă.

Depresia este principala tulburare psihică din SUA. 6 la sută din populaţia ţării este afectată anual, cu variaţii de până la 15 la sută.

Tratamentele clasice constau în administrarea de andidepresive, care în general acţionează ca inhibatori selectivi ai recaptării serotoninei, fără să se bazeze pe dovezi privind deficienţa sau excesul nivelului de neurotransmiţători. De ceva vreme, specialiştii întrebându-se dacă nu cumva întreruperea medicaţiei este mai eficientă decât administrarea de droguri.

Subiecţii au fost monitorizaţi prin note de activitate la fiecare 15 minute. S-a constatat că nivelul de hypocretin nu este influenţat de stările de excitare emoţională în general, dar au fost maximizate în timpul emoţiilor pozitive, de furie, interactiune socială şi trezire.

Putem fi fericiţi din acest moment, sau putem aştepta să apară pastila salvatoare. Tu ce alegi?

C.I.