2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 4:55
No menu items!

Parlamentarii PNL, PDL şi PPDD au părăsit plenul pentru Avocatul Poporului şi conducerea TVR

spot_img

Plen_parlament_SZ

Parlamentarii PNL, PDL, PPDD şi neafiliaţi au părăsit, marţi, şedinţa în care urmează să fie numit, prin vot, un nou Avocat al Poporului şi preşedintele Societăţii Române de Televiziune, în semn de protest faţă începerea cu întârziere a şedinţei.

Liderii grupurilor PNL şi PDL au criticat faptul că şedinţa Parlamentului nu a început la ora 13.30, aşa cum era prevăzut în program ci cu o întârziere de o oră.

Senatorii şi deputaţii s-au reunit, marţi după amiază, în şedinţă de plen reunit, pentru a numi, prin vot, un nou Avocat al Poporului şi pe preşedintele director-general al Societăţii Române de Televiziune.

Membrii Comisiilor juridice din Senat şi Camera Deputaţilor au avizat, luni, în şedinţă comună, candidatura lui Victor Ciorbea  pentru funcţia de Avocat al Poporului. Deși era încă membru PNL, Ciorbea a fost propus pentru această funcţie de grupurile parlamentare ale PSD din Parlament.

Pe de altă parte, actualul preşedinte interimar al SRTV, Stelian Tănase, a primit avizul comun al Comisiilor pentru Cultură ale celor două Camere ale Parlamentului pentru a fi ales preşedine al Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune. Stelian Tănase a fost propunerea PNL pentru conducerea SRTV.

Pe ordinea de zi a plenului reunit se mai află votul pentru o serie de modificări, respectiv în privinţa componenţei Comitetului director al Grupului Român al Uniunii Interparlamentare, a Delegaţiei Parlamentului României la Iniţiativa Central-Europeană – Dimensiunea Parlamentară şi a Delegaţiei permanente a Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est.

Senatorii şi deputaţii urmează să se exprime prin vot pentru modificarea componenţei nominale a Comisiei permanente comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru relaţia cu UNESCO, a Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova, precum şi în ceea ce priveşte Comisia specială comună a Parlamentului pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Parlamentului se mai află modificarea componenţei nominale a Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii.

Şedinţa, care a început cu o întarziere de peste o oră şi în urma prelungirii dezbaterilor în Camera Deputaţilor, este condusă de preşedintele Senatului, Călin Popescu -Tăriceanu.

La şedinţă şi-au anunţat prezenţa 571 de deputaţi şi senatori, însă în sală au rămas doar 308 parlamentari PSD, UNPR, PC și UDMR.

Daniela Marinescu