Parchetul Militar susține că CIAS, Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, nu a transmis raportul de investigație tehnică privind accidentul aviatic din Apuseni, de acum 1 an
Procurorii susțin că au audiat, în timpul a 2.354 de ore de anchetă, 209 de persoane și 206 martori, din cadrul a peste 20 de instituții. Mai mult, anchetatorii spun că au cerut relații la peste 40 de autorități care au fost implicate în zborul sau în intervenția ulterioară prăbușirii avionului în Munții Apuseni.
La solicitarea Secţiei parchetelor militare, Comisia Superioară Medico-Legală de din cadrul INML a transmis procurorilor militari raportul de expertiză medico-legală privind pe victima Ion Aurelia. În prezent se aşteaptă depunerea de către CIAS a Raportului de investigaţie tehnică a accidentului aviatic din data de 20 ianuarie 2014.
comunicat Parchetul ÎCCJ
Șeful comisiei de anchetă de la CIAS, Sorin Cimpoieru și un alt coleg al său au fost scoși din dosar, toamna trecută și l-au reclamat pe directorul CIAS, la Parchet, pentru abuzuri.
Pe 20 ianuarie 2014, un avion al Școlii Superioare de Aviație, folosit de Agenția Națională de Transplant, la bordul căruia se afla pilotul Adrian Iovan, s-a prăbușit în munții Apuseni. Pilotul Adrian Iovan și o tânără studentă, Aura Ion și-au pierdut viața, iar alte cinci persoane au fost rănite, printre care copilotul și medicii care trebuiau să faca transplantul. Supraviețuitorii au fost găsiți după mai bine de 6 ore, de pădurari și localnici.
M. Nedelcu