Și în 2012, în cazul agresării unei fetițe de 7 ani de către polițistul Eugen Stan – arestat marți pentru pedofilie -au fost făcute publice imagini surprinse de camerele de supraveghere și au fost distribuite fotografii ale acestuia, inclusiv tuturor unităților de poliție din Capitală, arată reprezentanții Parchetului Tribunalului București, într-un comunicat de presă. Niciunul dintre colegii agentului nu l-a recunoscut, însă.
Anchetatorii mai precizează că, pe 5 ianuarie 2018, între 10:10-10:55, în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe palierul etajului 8 -poliţistul a pupat-o pe obraji, pe gură şi în zona abdominală şi i-a pus mâna în zonele intime fetiţei în vârstă de cinci ani şi l-a pupat pe obraji pe băiatul în vârstă de 9 ani.
Tot poliţistul de la Rutieră este cel care a agresat şi o fetiţă de 7 ani, în 2012, în sectorul 6 al Capitalei. Concret, Eugen Stan este acuzat că, pe 22 octombrie 2012, tot în incinta unui bloc din sectorul 6 – în lift şi pe scările care asigură legătura între etajele 4 şi 5 ale imobilului-, a pupat-o pe gură şi a luat-o în braţe pe fetiţa de 7 ani şi, profitând de faptul că aceasta aceasta era minoră, a determinat-o să-i atingă organul sexual.
Fapta din 2012 făcea obiectul unui dosar penal cu autor necunoscut instrumentat atunci de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Procurorii au efectuat, în acest dosar, începând cu 24 octombrie 2012, acte de urmărire penală în vederea identificării autorului. Astfel: au fost vizionate imaginile surprinse de zeci de camere de supraveghere instalate în zona comiterii faptei, imagini care au fost difuzate de mass-media și au rulat, în mod repetat, pe toate posturile de televiziune; au fost distribuite fotografii ale autorului la unităţile de poliţie din Bucureşti, în vederea prezentării acestora populaţiei; în perioada 2012- 2017 au fost efectuate expertize genetice cu privire la 15 persoane ale căror semnalmente sau profil personal corespundeau cu cele ale autorului faptei,au fost verificate în bazele de date circa 300 de persoane care corespundeau profilului autorului şi au fost verificate 70 de informaţii primite de la public sau lucrători de poliţie. Faptul că Eugen Stan este autorul agresiunii a fost probat, însă, abia acum, mai exact, luni, când acestuia i-au fost prelevate probe biologice în baza cărora a fost realizat profilul ADN și comparat cu probele prelevate în 2012.
În ceea ce privește fapta din 2009, Parchetul Capitalei mai precizează că desfăşoară urmărirea penală pentru fapte cu privire la agresiunea sexuală comisă în 2009 faţă de o minoră.
„Precizăm faptul că în cauză se desfăşoară urmărirea penală şi cu privire la o infracţiune de agresiune sexuală comisă în anul 2009 faţă de o victimă minoră (urmărirea penală fiind începută in rem), faptă pentru care este necesară completarea probatoriului”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
Totodată, Parchetul precizează că au fost analizate aproximativ 150 de dosare penale cu obiect similar înregistrate la Parchetele din Bucureşti, soluţionate sau în curs de cercetare, iar în urma acestei analize a fost identificată o cauză având ca obiect o infracţiune de natură sexuală cu victimă minoră şi autor necunoscut. Dosarul a fost preluat ulterior de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar după efectuarea urmăririi penale împreună cu Serviciul Omoruri, s-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a unui inculpat în vârstă de 65 de ani, denumit în mass-media ”Spionul pedofil”, care ulterior a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de natură sexuală comise faţă de victime cu vârste cuprinse între 5 şi 10 ani.
Procurorii mai arată că au trimis în judecată, în perioada 2014-2017, opt cauze înregistrate iniţial cu autor necunoscut, având ca obiect infracţiuni de omor săvârşite în perioada 1995-2002.
Procurorii mai transmit că ei „consideră nejustificate opiniile exprimate în spaţiul public care denaturează sau ignoră aspecte importante privind cercetările efectuate în cauză”.