-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:59
No menu items!

Panna cotta cu mango

spot_img

Panna cotta este un desert italian, care are la bază smântâna dulce și jeleul de fructe. Este un desert care necesită puține ingrediente, timp redus și ușurintă în preparare. Rafinat, gustos și perfect pentru orice ocazie, panna cotta te cucerește de la prima înghițitură.

Ingrediente:

Panna cotta:

  • 200 ml smântână ,
  • 70 ml lapte,
  • 70 gr zahăr pudră,
  • 5 gr gelatină,
  • 2 ml esență de vanilie.

Jeleu:

  • 1 mango,
  • 80 ml apă,
  • 40 gr zahăr,
  • 5 gr gelatină.

Mod de preparare:

Se începe cu mango, deoarece jeleul necesită mai mult timp pentru preparare și el va fi turnat primul în pahar.

Se taie mango, de-o parte și de cealaltă a sâmburelui, apoi se cresteză fâșii până la coajă sau pătrățele. Se decupează pulpa de pe coaja și, cu ajutorul unui tocător sau al unui robot, se transformă pulpa în piure.

panna_cotta

Se amestecă cu 40 de grame de zahăr și 50 de mililitri de apă și se pune într-o cratiță pe foc. Se amestecă până când zahărul se dizolvă în întregime, apoi se lasă să dea în clocot pentru 5 minute. Se ia apoi de pe foc și se amestecă cu gelatina hidratată în 30 ml apă. Se toarnă jeleul în pahare și se lasă la rece până când se va întări.

Între timp, se pregătește panna cotta. Smântâna se bate spumă, până când crește în volum. Se cerne zahărul pudră, se adaugă și esența de vanilie și se amestecă la viteză medie în cazul în care folosim un mixer de bucătărie.

reteta1

Separat, gelatina se hidratează în jumătate din cantitatea de lapte. Restul de lapte se încălzește cât să se simtă fierbinte la degete, dar nu clocotit, pentru că gelatina nu va mai închega compoziția, și se toarnă peste gelatina hidratată. Se toarnă laptele peste frișcă și se amestecă la bain marie.

reteta2

Compoziția obținută se toarnă peste jeleul închegat și se dă la rece pentru 2-3 ore.

Se decorează în funcție de preferințe, cu fruct proaspăt, cereale sau fulgi de ciocolată.

reteta3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa