Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
- 6 ouă,
- 160 gr făină,
- 150 gr zahăr,
- 4 linguri ulei,
- 10 gr praf de copt,
- 200 gr cireșe,
- 1 lămâie,
- sare.
Mod de preparare:
Ouăle – ținute la temperatura camerei cu cel puțin 30 de minute înainte de preparare – se separă astfel: albușurile se vor bate spumă, cu puțină sare, până ce vor crește în volum.
Gălbenușurile se vor bate cu zahărul, zeama de lămâie și uleiul, până ce capătă consistența unei creme pufoase.
Albușurile spumă se vor adăuga cremei de gălbenușuri și se amestecă cu o spatulă sau cu lingura de lemn.
Se adaugă apoi faina, amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin și se amestecă ușor, de jos în sus, pentru că astfel pandișpanul va fi mai pufos.
Cireșele se spală și se curăță de sâmburi.
Se pun la scurs sau pe un prosop, pentru a îndepărta apa de pe ele și se trec prin făină.
Se tapetează fundul tavii cu hartie de copt și se așează cireșele uniform.
Se toarnă compoziția peste cireșe și se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 20 minute.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în tava în care s-a copt, apoi se scoate.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa