Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 6 ouă,
- 160 gr făină,
- 150 gr zahăr,
- 4 linguri ulei,
- 10 gr praf de copt,
- 250 gr căpșuni,
- esență vanilie,
- sare.
Mod de preparare:
Ouăle ținute la temperatura camerei pentru cel puțin 30 de minute înainte de preparare se separă astfel: albușurile se vor bate spumă, cu puțină sare, până când vor crește în volum, iar gălbenușurile se vor bate cu zahărul, esența de vanilie și uleiul până ce capătă consistența unei creme pufoase. Se adaugă apoi făina, amestecată cu praful de copt, puțin câte puțin.
Albușurile, bătute spumă, se vor adăuga cremei de gălbenușuri și se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn, ușor, de jos în sus, astfel pandișpanul va fi mai pufos.
Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în cuburi.
Se tapetează fundul tăvii cu hârtie de copt și se așează căpșunile uniform. Se pudrează pe deasupra cu făină…,
….apoi se toarnă compoziția peste ele și se introduce la cuptorul preîncălzit la 170 grade, timp de 20 minute. Se poate verifica cu o scobitoare dacă este copt.
După ce s-a copt, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în tava în care s-a copt, la temperatura camerei, apoi se scoate.
Savurați cu plăcere!
Nicoleta Popa