4 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 17:11
No menu items!

Pancakes cu cireșe

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

pancakes_cirese

Ingrediente:

  • 100 gr făină,
  • 100 ml lapte,
  • 1 ou,
  • 100 gr cireșe (17 cireșe),
  • 40 gr unt,
  • 2 linguri zahăr,
  • 5 gr praf de copt,
  • 3 picături esență vanilie,
  • sare.

Mod de preparare:

Făina se cerne și se amestecă cu praful de copt și cu puțină sare.

Separat, laptele se amestecă cu zahăr și ou. După ce s-a încorporat bine oul în lapte, iar zahărul s-a dizolvat, se toarnă peste făină și se amestecă cu ajutorul unui tel. La sfârșit se adaugă untul topit și esența de vanilie. Compoziția obținută va avea o textură cremoasă.

pancakes_cirese1

Cireșele se spală, se curăță de codițe și de sâmburi și se taie fiecare cireașă în jumătate sau, dacă cireșele sunt mari și cărnoase, se pot tăia în 4 bucăți. Se pun pe un prosop de bucătărie și se tamponează până ce rămân uscate. Apoi se adaugă peste compoziția de clătite. Se amestecă cu o lingură de lemn, ușor, fără a le sfărâma în compoziție.

pancakes_cirese2

Se încinge bine tigaia de teflon și se toarnă cu un polonic o parte din compoziție în centrul tigăii. Clătitele se vor frige la foc mediu. Se așteaptă până când toată suprafața clătitei se acoperă cu bule de aer și apoi se întoarce clătita, cu atenție, pentru a obține margini netede.

pancakes_cirese3

Se servesc calde, ca atare, cu miere sau sirop de arțar.

pancakes_cirese4

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa