Săptămâna aceasta vă recomandăm un preparat gustos, care poate fi consumat atât cald, cât și rece
Ingrediente:
- 5 ouă,
- 200 gr carne tocată de pui,
- 100 gr făină,
- 150 gr pesmet,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
4 din cele 5 ouă se fierb pentru 8 minute, apoi se lasă la răcit în apă rece.
Carnea tocată se condimentează cu sare și piper și se împarte în patru părti egale.
Fiecare ou se dă prin făină, se îmbracă în carne tocată, se trece din nou prin făina, apoi prin oul crud (bătut cu sare și piper) și prin pesmet.
Încingeți bine uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjiți ouăle câte 5 minute, întorcându-le pe toate părțile.
După prăjire, se scot pe un prosop de bucătărie, pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Se pot consuma ca atare, cu muștar….
…sau putem adăuga o garnitură.
Ouăle scoțiene se pot consuma atât calde, cât și reci.
Poftă bună!
Nicoleta Popa