Este foarte important să alegeţi un instructor căruia îi place ce face, îi place să lucreze cu oamenii, este foarte bine informat, are dăruire şi, de ce nu, este un foarte bun pedagog
Antrenamentul la sală nu trebuie să fie unul strict şi greoi. Dimpotrivă, trebuie să fie plăcut, distractiv şi creativ. Cel puţin la început, până se întrevăd rezultatele – fie pierderea în greutate, fie tonifierea musculaturii -, antrenamentul nu trebuie să vă sperie şi să abandonaţi pentru că este prea greu ori să consideraţi că nu este pentru voi. De aceea, este foarte important să alegeţi un instructor căruia îi place ce face, îi place să lucreze cu oamenii, este foarte bine informat, are dăruire şi, de ce nu, este un foarte bun pedagog (cu alte cuvinte, nu trebuie să urmărească doar câştigul financiar).
Când depăşiţi pragul de începător, v-aţi familiarizat deja cu aparatele, cu exerciţiile de bază şi aţi învăţat cum să vă lucraţi toate grupele musculare astfel încât să obţineţi o dezvoltare armonioasă, puteţi trece la nivelul următor. Ce înseamnă acest lucru? Puteţi să începeţi să experimentaţi noi mişcări, unghiuri diferite şi, de ce nu, să folosiţi aparatele unic, altfel decât în mod normal, aşa cum le foloseşte marea majoritate. Cu puţină imaginaţie, există mişcări ce pot fi executate la diferite aparate din sala de fitness, astfel încât să lucraţi diverse grupe musculare din unghiuri noi şi, în acelaşi timp, să alungaţi monotonia unui antrenament.
În clipul de mai jos aveţi un exemplu de antrenament pentru muşchii fesieri, destul de inventiv şi eficient. Se execută câte zece repetări pentru fiecare picior la primele două exerciţii, urmat de zece repetări – cursa lungă şi de alte zece repetări pentru partea finală – cursa scurta. Greutatea cu care se lucrează diferă în funcţie de fiecare în parte şi poate creşte pe parcurs. Vă recomand patru serii cu pauză de 30 de secunde – maximum un minut între repetari.
Până data viitoare, nu uitaţi să fiţi ALWAYS FIT AND READY FOR FITNESS!