De la începutul epidemiei, aproximativ 700.000 de persoane s-au îmbolnăvit și mai mult de 8.500 dintre acestea au decedat
Epidemia de holeră din Haiti rămâne o „urgență” și a crede că această problemă este deja rezolvată ar putea avea consecințe „tragice”, a avertizat miercuri un coordonator ONU, în contextul în care Națiunile Unite sunt acuzate de a fi readus holera în țară prin „căștile albastre”, potrivit France Presse.
Haiti „avea anul trecut 200.000 de cazuri de holeră. Între ianuarie și august a.c., au fost 8.600 de cazuri. Este o reducere enormă, însă 8.000 de cazuri de holeră sunt o situație de urgență”, a declarat, pentru AFP, la Washington, Pedro Medrano, reprezentant special al secretarului general al ONU pentru a coordona răspunsul la epidemia de holeră.
De la începutul epidemiei, în octombrie 2010, și până în martie 2013, aproximativ 700.000 de persoane s-au îmbolnăvit și mai bine de 8.500 dintre acestea au decedat.
În iunie 2011, un studiu publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din SUA a ajuns la concluzia că holera, care dispăruse din Haiti de 150 de ani, a fost readusă de „căștile albastre” nepaleze desfășurate în această țară pentru a veni în ajutorul populației după cutremurul din ianuarie 2010. ONU însă a estimat că este imposibil să se determine în mod formal originea maladiei.
C.A.