3 C
București
miercuri, 6 noiembrie 2024 - 3:46
No menu items!

OMV Petrom își transferă serviciile de IT și contabilitate într-o nouă societate

spot_img

Cele mai puternice companii din România și locul lor în regiune. Companiile energetice, în top

OMV Petrom a decis să-și transfere o serie de activități-suport într-o societate nou înființată, care va furniza servicii pentru grupurile Petrom și OMV în mai multe țări în care acestea sunt active. Aproximativ 1.100 de angajați vor fi transferați către noua entitate în luna iulie a acestui an.

”Suntem o companie integrată de țiței și gaze, deci focus-ul nostru este în acest sector. Pe de altă parte, ne dorim servicii performante, adaptate nevoilor noastre, și costuri competitive, iar OPGS (numele noii societăți, n.r.), ca entitate juridică separată, se va dezvolta astfel încât să răspundă acestor cerințe. Este prima inițiativă din România de a crea un centru de servicii specializat pentru industria de țiței și gaze și credem că este important, inclusiv din perspectiva rolului pe care România l-ar putea avea ca hub energetic pentru regiune”, a declarat Andrea Matje, CFO OMV Petrom.

Obiectul transferului îl vor constitui serviciile de IT, contabilitate primară și alte activități suport, grupate în prezent în cadrul departamentului Global Solutions din OMV Petrom. Potrivit companiei, tranzacția nu are impact material asupra situației financiare a OMV Petrom, situându-se sub pragul de 10% din valoarea totală a activelor OMV Petrom, respectiv din valoarea anuală a cifrei de afaceri nete a companiei.

OMV Petrom este cel mai mare grup petrolier din Sud-Estul Europei, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Gaze şi Energie, Rafinare şi Marketing. Grupul şi-a consolidat poziţia pe piaţa petrolieră din regiune în urma unui amplu proces de modernizare şi eficientizare, pentru a cărui implementare au fost realizate investiţii de 10 miliarde de euro în ultimii nouă ani.

La sfârşitul anului 2013, Grupul exploata în România şi Kazahstan rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 728 de milioane de barili echivalent petrol (707 milioane de barili echivalent petrol în România). Cu o capacitate nominală anuală de rafinare de 4,2 milioane de tone, OMV Petrom este prezent pe piaţa distribuţiei de produse petroliere din România, Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia, prin intermediul unei reţele de circa 800 staţii.

Cosmina Croitoru