Avocaţii au cerut, la termenul de joi, să fie reevaluate acuzaţiile din perspectiva prevederilor noului Cod Penal, lucru care se va întâmpla pe 10 martie, când judecătorul a fixat următorul termen. Abia de atunci, acest complet va avea şi o sală în care să judece acest proces, la termenul de joi nefiind afişat procesul nici măcar la avizierul instanţei. Apărătorii omului de afaceri au cerut de mai multe ori până acum să fie retrimise dosarele lui Omar Hayssam la parchet, pentru că anchetele s-au făcut în absenţa acestuia şi au susţinut că sirianul are mari probleme de sănătate pentru care nu ar primi îngrijire în penitenciar.
În dosarul Bucovina, Omar Hayssam a fost trimis în judecată în octombrie 2012 de procurorii DIICOT, alături de fratele său, Mohamad Omar, cumnatul lui, Mihai Nasture, și doi parteneri de afaceri, Viorel Vasile Mafteucă și Doina Farladanschi.
Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive.
Mihaela Chiper