Societatea Oltchim nu este privatizabilă, nici soluţia insolvenţei nu poate să rezolve situaţia societăţii, a declarat, marţi, reprezentantul Euro Insol, Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, la o conferinţă privind rolul băncilor în restructurarea companiilor.
Reprezentantul Euro Insol a adăugat că pentru societăţile din România, modalitatea rapidă şi eficace de reorganizare este insolvenţa.
”Insolvenţa, în România, este singura modalitate eficace, rapidă şi cu rezultate spectaculoase prin care o companie de stat poate fi restructurată, reaşezată pe fundamente economice serioase. Poţi ajunge la un rezultat spectaculos care să ducă la reinserţia în circuitul economic”, a adăugat Remus Borza.
Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că există ”un interes foarte clar şi foarte concret din partea investitorilor pentru Oltchim”.
La rândul său, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu a afirmat marţi că are informaţii cu privire la intenţiile ruşilor de la TISE pentru a prelua rafinăria Arpechim şi implicit a se implica în managementul de la Oltchim.
Muncitorii de la combinatul vâlcean au ieşit marţi din nou în curtea interioară a întreprinderii protestând pentru lipsa de perspective a locurilor de muncă şi a salariilor restante, scandând lozinci anti-guvernamentale şi acuzând autorităţile judeţului pentru promisiuni neonorate.
Combinatul Oltchim a fost închis la sfârşitul lunii august din cauza datoriilor de peste 500 de milioane de euro. Între timp a trecut şi printr-o privatizare nereuşită şi a fost repornită o secţie la începutului lunii octombrie.