2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 5:03
No menu items!

Oameni care trăiesc cu un dolar pe zi. Printre ei, o fetiţă şi un tânăr din România – FOTO

spot_img

The Guardian prezintă portretele mai multor persoane din lume care supravieţuiesc cu un dolar pe zi

 saracie12

Portrete ale unor oameni care trăiesc cu doar un dolar pe zi, între care şi cele al unei fetiţe şi al unui tânăr din România, sunt prezentate de cotidianul britanic The Guardian.

Mai mult de un miliard de persoane din lume supravieţuiesc cu un dolar pe zi sau chiar mai puţin de atât. Motivele pentru care aceşti oameni sunt nevoiţi să ducă un astfel de trai diferă, însă dificultăţile vieţii lor de zi cu zi sunt foarte asemănătoare.

O carte publicată în acest an de Thomas A. Nazario – fondatorul The Forgotten International, o organizaţie non-guvernamentală al cărei scop este ameliorarea sărăciei în mai multe zone din lume – documentează circumstanţele vieţilor unor persoane care trăiesc în sărăcie. Volumul include portrete realizate de fotografa Renée C Byer, laureată a premiului Pulitzer.

Printre aceste persoane care trăiesc în sărăcie lucie se numără şi o fetiţă de patru ani, Ana-Maria Tudor, care trăieşte în Bucureşti. Tatăl ei este prea bolnav pentru a munci, iar familia sa riscă să fie evacuată din singura cameră în care locuieşte şi care nu are nici baie şi nici apă curentă.

ana maria tudor - un dolar pe zi

O altă persoană prezentată în această carte şi în publicaţia britanică The Guardian este un tânăr în vârstă de 28 de ani, Hora Florin, care a crescut într-un orfelinat din România. În prezent, el trăieşte într-o canalizare din Bucureşti, unde căldura provenită prin gurile de aerisire îl ajută să se încălzească în timpul nopţii.

hora florin - un dolar pe zi

Volumul cuprinde şi imagini cu alte persoane care trăiesc în sărăcie extremă, The Guardian preluând din acesta şi portretul lui Alvaro Kalancha Quispe, un copil în vârstă de nouă ani, care trăieşte în munţii Akamani din Bolivia, unde locuinţele nu au izolaţie, electricitate şi nici paturi. În fiecare zi, înainte de şcoală, copilul duce animalele la păscut (alpacale şi lame), iar seara merge să le aducă acasă.

Alvaro Kalancha Quispe

Fati, o fetiţă de opt ani, munceşte alături de alţi copii căutând prin obiecte periculoase la un depozit de deşeuri electronice din Accra, Ghana. Imaginea o surprinde pe această fetiţă purtând pe cap o găleată care conţine metalul pe care aceasta l-a găsit. Lacrimi îi curg pe obraji ca urmare a durerilor pe care aceasta le are din cauza faptului că este bolnavă de malarie.

fati - un dolar pe zi

Hunupa Begum, în vârstă de 13 ani, este o fetiţă nevăzătoare din New Delhi, India. A orbit în urmă cu 10 ani şi cerşeşte pe străzi. Aceasta este singura sursă de venit pentru familia ei – mama şi fratele ei sunt prea bolnavi pentru a munci, iar tatăl ei a murit.

Hunupa Begum - un dolar pe zi

Labone, o tânără de 27 de ani, trăieşte de asemenea în sărăcie. Ea lucrează într-un bordel din Jessore, Bangladesh, şi are o fetiţă al cărei tată este un client al respectivului bordel.

Vishal Singh, un băieţel de şase ani, este prezentat de asemenea în această carte, imaginea sa apărând chiar pe coperta volumului. În această fotografie, care este prezentată şi de cotidianul The Guardian, Vishal Singh este surprins în mahalaua Kusum Pahari din sudul oraşului Delhi, din India, în timp ce cară în braţe o fetiţă. Vishal este norocos dintr-un singur punct de vedere: când nu munceşte, el merge la şcoala pentru copiii din această mahala.

C.A.