4.7 C
București
marți, 5 noiembrie 2024 - 23:13
No menu items!

O salvare imposibilă: Adolescentă, scoasă în ultima secundă de sub roțile metroului în stația Dristor

spot_img

Intervenția providențială a doi călători a salvat, miercuri, viața unei adolescente în stația de metroul Dristor 1. În fracțiuni de secundă, o femeie a reușit să profite de îndoiala copilei aflată pe șina de metrou, iar intervenția unui alt bărbat aflat pe peron a fost decisivă pentru salvarea în ultimul moment de sub roțile metroului.

În ultimul an au fost publicate mai multe studii internaționale în care psihiatrii pediatrici avertizau că pandemia ar putea crește riscul de sinucidere al copiilor.

Jurnaliștii de la Adevarul au publicat imaginile incredibile cu momentul acestei salvării imposibile.

În imagini se vede cum tânăra sare pe linia de metrou, iar o femeie aflată pe peron îi întinde mâna în timp ce sub suflul de aer al trenului care se apropia cu viteză de stație îi ridică hainele și părul. Intervenția rapidă a unui al doilea călător, un bărbat, o smulge pe copilă din fața vehicolului. 

Tânăra a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale și ajutor de specialitate.

În România cazul este prezentat ca un incident.

„Metrorex informează că astăzi, 10.02.2021, în jurul orei 15:35, la staţia de metrou Dristor 1, linia 2 a avut loc un incident în care a fost implicat un călător. Din primele informaţii, acesta s-a aplecat peste peron, ulterior fiind ridicat de călătorii aflaţi în zonă. Conform procedurilor care se aplică în astfel de situaţii, a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD şi a Poliţiei Metrou. Acest eveniment regretabil este cercetat de Poliţie. Precizăm că circulaţia trenurilor nu a fost afectată. De asemenea, reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran”, a trasmis Metrorex.

În SUA, subiectul este studiat și au fost operaționalizate ample linii de suport terapeutic în școli, la nivel național „Având în vedere starea sănătății mintale a adolescenților înainte de COVID-19, impactul potențial al COVID-19 și raporturile sub recomandări ale consilierilor școlari și psihologilor față de elevi, parteneriatele școală-comunitate pot fi esențiale în sprijinirea elevilor și a personalului. Sistemul Multi-Tiered System of Support (MTSS), utilizat de multe districte școlare pentru a-și îndruma activitățile de sănătate mintală, poate structura această activitate. MTSS include trei niveluri de asistență. Nivelul 1 oferă suport pentru toți sau aproape toți studenții; Nivelul 2 se concentrează pe grupuri mai mici de studenți care au nevoie de sprijin dincolo de cele oferite în nivelul 1, iar nivelul 3 include servicii mai intensive și adaptate pentru studenți individuali.

Sursa: Injuryprevention