4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 18:43
No menu items!

O nouă ameninţare: COVID 19 este nimic față de un atac EMP – 295 milioane de morţi (Presa din SUA)

spot_img

Oricât de rău este coronavirusul și boala COVID-19 pe care o provoacă, avertismentele cresc în ceea ce privește o amenințare mult mai mare, cu potențialul de a ucide 90% din populația Statelor Unite, potrivit unei analize  www.washingtonexaminer.com/, citate de financialintelligence.ro.

“Am văzut acest film înainte și acum îl trăim”, a spus Peter Pry, unul dintre experții de vârf din țară în domeniul impulsului electromagnetic, “criminalul” din rețeaua electrică care poate avea ca sursa soarele sau armele deținute de China.

„Dacă nu suntem pregătiți pentru coronavirus, imaginați-vă consecințele dacă vom fi loviti de o amenințare existențială reală, cum ar fi EMP (impulsuri electromagnetice)”, a spus el.

Susţinătorii pentru protejarea rețelei electrice a națiunii și a altor sisteme vitale, inclusiv bazele militare, vor să se injecteze de urgenţă fonduri de la buget pentru protejarea transformatoarelor electrice, a stațiilor de transfer și a firelor electrice de la întrerupere sau topire.

„Din cei 2 trilioane de dolari care vor fi cheltuiți pentru coronavirus, am putea să întărim toate infrastructurile critice împotriva EMP, să implementăm apărarea împotriva rachetelor Brilliant Pebbles înainte de sfârșitul unui al doilea mandat al lui Trump, să modernizăm dimensiunea nucleară a SUA de sus în jos (livrare vehicule, arme, bază științifico-industrială) și să avem  peste 1 miliard de dolari de rezervă ”, a declarat Pry, un membru-cheie al comisiilor EMP din Congres și autor al cărți The Power and the Light: The European EMP Congress War to Save America 2001 – 2020.

Brian Sullivan, analist al guvernului și securității militare SUA, a spus: „Vă puteți imagina dacă rețeaua noastră de electricitate cade şi nu avem energie pentru o perioadă lungă de timp? Oricât de rea este situația noastră actuală, ar putea fi mult mai rău. Ne-am bazat pe liderii guvernamentali să pregătească țara pentru o pandemie și vedem rezultatele. Ne bazăm pe aceeași conducere acum pentru a ne proteja rețeaua electrică”. 

În timp ce avertismentele cu privire la actuala pandemie au apărut de aproximativ un an, s-au scris rapoarte despre atacurile EMP de zeci de ani potrivit publicaţiei americane. 

„Comisia EMP estimează că un blackout la nivel național a Statelor Unite cu o durată de un an ar putea ucide 90% dintre americani, ducând la înfometare și prăbușirea societății”, a spus Pry. Asta ar afecta  aproximativ 295 de milioane de oameni.

Avertismentul Casei Albe 

Administrația Trump a anunţat, în luna martie  anul trecut, că ia măsuri pentru protejarea Statelor Unite împotriva evenimentelor cu impulsuri electro-magnetice sau EMP-uri, un tip de ameninţare care poate avea loc în mod natural, dar care, de asemenea, foarte fi utilizată de către unele ţări care doresc să cripteze infrastructura critică a altor țări.

Pe 26 martie 2019, președintele Trump a emis un ordin executiv privind coordonarea capacității națiunii de a preveni și de a răspunde impulsurilor electromagnetice, indiferent dacă sunt naturale sau create de om. Ordinul atribuie sarcini specifice Consiliului Naţional de Securitate, Oficiului Politicii Științei și Tehnologiei și diferitelor birouri de cabinet. Congresul a creat comisii încă din anul 2000 pentru a studia și oferi recomandări privind prevenirea și reacția la un atac EMP, iar agențiile federale și serviciile electrice au început recent măsuri de cercetare și atenuare.

“Un impuls electromagnetic (EMP) are potențialul de a perturba, de a deteriora tehnologia și sistemele de infrastructură critică”, a scris Casa Albă într-o notă. „EMP-urile create de oameni sau care apar în mod natural pot afecta zone geografice mari, perturbând elemente critice pentru securitatea și prosperitatea economică a națiunii și ar putea afecta în mod negativ comerțul și stabilitatea globală”.

„Este politica Statelor Unite de a se pregăti pentru efectele EMP-urilor prin abordări direcționate care coordonează activitățile întregi ale guvernului și încurajează implicarea în sectorul privat”, precizează nota. “Guvernul federal trebuie să se asigure în cazul unui EMP iminent; să se protejeze, să răspundă și să se recupereze după un astfel de eveniment prin angajare publică și privată, planificare și investiții; și să prevină evenimente contradictorii prin descurajare, apărare și eforturi nucleare de neproliferare“.

“Președintele Trump va face întotdeauna ceea ce este necesar pentru a asigura siguranţa americanilor. Ordinul executiv de astăzi (mai 2019) – primul care a instituit o politică cuprinzătoare pentru îmbunătățirea rezistenței față de EMP – este un alt exemplu al modului în care administrația își păstrează promisiunea de a fi mereu vigilentă la pericolele și amenințările viitoare”, a spus Casa Albă.

Potrivit Ordinului, o serie de agenții federale trebuie să lucreze mai strâns pentru a atenua riscurile unei astfel de catastrofe. Atacurile EMP, fie ele naturale sau folosite ca război împotriva Statelor Unite, pot afecta infrastructura critică a ţării, inclusiv rețeaua electrică și alte necesități de bază.

Strategia de securitate națională a administrației Trump din 2017 a fost prima care a identificat EMP ca o amenințare națională.  

La începutul anului, un studiu al Congresului publicat de Washington Free Beacon preciza că unele ţări, inclusiv China şi Rusia, construiesc bombe nucleare puternice concepute să producă valuri de super-impulsuri electromagnetice (super-EMP), capabile să distrugă toate dispozitivele electronice – de la calculatoarea până la reţele electrice – pe suprafeţe de sute de km.

“Atacul nuclear EMP face parte din doctrinele, planurile şi exerciţiile militare ale Rusiei, Chinei, Coreei de Nord şi Iranului, fiind considerat o nouă metodă revoluţionară de război, alături de atacuri cibernetice şi sabotaje, împotriva forţelor militare şi infrastructurilor civile critice”, arată raportul, care precizează: “Această nouă metodă de război este numită în diferite feluri de multe naţiuni. În Rusia, China şi Iran este numită: război de generaţia a şasea, război non-contact, război electronic, război informaţional total şi război cibernetic”.

Războiul nuclear-electronic este, de asemenea, numit “Război de oprire” din cauza efectelor sale asupra tuturor dispozitivelor electronice.

Atacurile EMP vor fi efectuate la altitudini atât de mari încât nu vor produce nici o explozie sau alte efecte imediate dăunătoare oamenilor. În schimb, trei tipuri de unde EMP în câteva secunde daunează echipamentelor electronice, iar atacurile  sunt considerate de adversari drept un act de război nuclear.

“Adversarii potențiali înțeleg că milioane de oameni ar putea muri din cauza efectelor colaterale pe termen lung ale EMP și atacurilor cibernetice care provoacă eliminarea prelungită a rețelelor electrice naționale și a altor infrastructuri critice care susțin viața”, se arată în raport.

Atacurile sunt considerate de planificatorii militari inamici ca un mijloc relativ ușor, potențial de neatribut de a provoca distrugerea în masă și de a forța adversarii să capituleze.

Loviturile EMP pot fi ajustate în mărimea zonei și a intensității undei prin detonarea la altitudini diferite. Cu cât este mai aproape de pământ, cu atât este mai puternic pulsul. Cu cât altitudinea este mai mare, cu atât aria de impact este mai largă.

“O singură armă nucleară poate face un atac EMP împotriva unei ținte de dimensiunea Americii de Nord”, se arată în raport. “Orice armă nucleară detonată la o altitudine de 30 de kilometri sau mai mare va genera un EMP potențial catastrofal.”

Bombele super-EMP produc raze gamma ce generează un câmp EMP care în punctul maxim atinge 200.000 de volţi pe metru – suficient pentru a afecta comunicaţiile strategice şi sistemele de informaţii. China, Rusia şi probabil Coreea de Nord aparent ar dispune de aceste arme, potrivit raportului, care mai spune că SUA nu au nicio armă super-EMP în arsenalul său.

Bombele nu au nevoie de precizie şi armele nu necesită un vehicul de reintrare, scut împotriva căldurii sau amortizoare de şoc necesare pentru focoasele nucleare detonate în atmosferă deasupra ţintelor.

Armele pot fi livrate printr-o varietate de mijloace, precum: sateliţi, rachete cu rază lungă sau medie, rachete cu rază scurtă lansate de pe o fregată, unele rachete de croazieră şi rachete anti-navă, lansate de avioane de vânătoare sau jet-uri comerciale, sau lansate dintr-un balon meteorologic.

Pentagonul a aprobat publicarea acestui raport desecretizat după o evaluare de securitate şi oferă grafice care arată pentru prima dată într-o publicaţie guvernamentală oficială cum pot detonările nucleare la altitudini cuprinse între 18,6 mile şi 2489 mile deasupra Pământului să producă valuri electronice direcţionate care cuprind până la 1500 de mile, potrivit Washington Free Beacon.

Unele fragmente ale raportului sunt redactate pentru a preveni adversarii să afle vulnerabilităţile electronice ale SUA.

Raportul arată cum Iranul – un stat pe care agenţiile de informaţii americane l-au evaluat ca aflându-se la un an distanţă de construirea unei arme nucleare – ar putea folosi o singură armă nucleară lansată cu ajutorul unei rachete cu rază medie pentru a arunca în întuneric Israelul, Egiptul sau Arabia Saudită fără să creeze pagube produse de explozii.

De asemenea, China ar putea folosi arme EMP pentru a arunca Taiwanul în “întuneric electronic” şi pentru a scoate din funcţiune grupuri de luptă maritime – care includ portavioane – ce urmăresc să apere Taiwanul în faţa unui atac din partea Beijingului. Coreea de Nord ar putea declanșa o bombă nucleară asupra Japoniei. Atât Japonia, cât și Taiwanul depind foarte mult de sisteme electronice care sunt vulnerabile la EMP.

Rusia ar putea lansa una dintre bombele sale super-EMP asupra Europei pentru a arunca NATO și continentul în întuneric și să creeze haos, potrivit raportului.

Într-un conflict major cu China sau Rusia, prima lovitură de război ar putea fi o explozie spațială a unei arme super EMP, concepută pentru a elimina comanda și controlul nuclear al armelor din SUA.

Raportul afirmă că 14 explozii de tip EMP până la 60 de mile ar crea valuri electronice puternice pentru facilitățile cheie, inclusiv apărarea națională împotriva rachetelor în Alaska și California; centrul de comandă de la Pentagon în afara Washingtonului; și Comandamentul Apărării Aerospațiale din America de Nord (NORAD) din Colorado.

“Statele Unite sunt deosebit de vulnerabile la acest nou tip de război, deoarece am ajuns să ne bazăm pe sistemele informaționale și tehnologiile computerizate”, a declarat Peter Pry, fost ofițer CIA, membru al comisiei și autor al noului raport.

Raportul arată clar că utilizarea potențială a atacurilor EMP reprezintă un real pericol.