1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 22:59
No menu items!

Noul preşedinte al Televiziunii naţionale este cel vechi

spot_img

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului l-a validat, în şedinţa de marţi, pe Claudiu Săftoiu în funcţia de preşedinte-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

În favoarea acestuia s-au exprimat 219 parlamentari, iar şapte voturi au fost împotrivă, din cele 226 de voturi exprimate. Votul a fost secret, cu bile.

Consiliu de administraţie al Societăţii Română de Televiziune a fost desfiinţat, după ce Curtea Constituţională a admis, în 26 septembrie, sesizarea PDL în cazul hotărârii Parlamentului din 26 iunie de numire a noii conduceri a TVR, în care nu a fost desemnat niciun membru propus de PDL.

Liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, declara în iunie că, potrivit algoritmului calculat la numărul de parlamentari, PDL ar fi trebuit să primească în noul CA al SRTV aproape trei locuri, mai precis 2,87, UDMR un loc, UNPR ar fi primit de la PDL un loc, PSD trei locuri, iar PNL două locuri.

Liderii partidelor majoritare în parlament au stabilit, însă, că în CA al SRTV vor fi câte trei reprezentanţi de la PSD şi PNL şi câte unul de la UDMR şi UNPR iar plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a aprobat validarea noilor membri ai Consiliului de Administraţie al TVR.

Claudiu Săftoiu a avertizat parlamentarii asupra datoriei TVR  de peste 150 de milioane de euro şi a spus că singura soluție este restrângerea cheltuielilor salariale. El a închis două canale de televiziune și preconizează  concedierea a peste 900 de salariați. Acest anunț i-a făcut pe sute de angajați din studiourile centrale și teritoriale să declanșeze manifestații spontane de protest.

Claudiu Săftoiu nu a mai depus marţi jurământul pentru funcţia de preşedinte-director general al SRTV în plenul Parlamentului deoarece preşedintele de şedinţă comună a deschis şedinţa ordinară a Camerei Deputaţilor fără ca Săftoiu să fie invitat la tribună pentru jurământ.

(S.S.)