Studiul a fost realizat de profesorul Li Lanjuan și colegii de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou, China și publicat într-o lucrare revizuită de la egal la egal, publicată duminică pe site-ul medRxiv.org. SARS-CoV-2 a dezvoltat diferite tulpini în diferite părți ale lumii, ceea ce pune dificultăți în găsirea unei vindecări generale, spun cercetătorii citați de The Jerusalem Post.
Un nou studiu realizat în China a descoperit că noul coronavirus s-a transformat în cel puțin 30 de variații diferite. Rezultatele au arătat că oficialii medicali au subestimat în mare măsură capacitatea generală a virusului de a muta, constatând că diferite tulpini au afectat diferite părți ale lumii, ceea ce duce la dificultăți potențiale în găsirea unei vindecări generale.
Studiul a fost realizat de profesorul Li Lanjuan și colegii de la Universitatea Zhejiang din Hangzhou, China și publicat într-o lucrare revizuită de la egal la egal, publicată duminică pe site-ul medRxiv.org. Echipa lui Li a analizat tulpinile de la 11 pacienți cu coronavirus alese aleatoriu de la Hangzhou, unde au existat 1.264 de cazuri raportate și apoi a testat cât de eficient ar putea infecta și ucide celulele.
Au fost depistate peste 30 de mutații diferite, dintre care 19 au fost descoperite anterior.
„Sars-CoV-2 a dobândit mutații capabile să-și schimbe substanțial patogenitatea”, a scris Li în lucrare.
Echipa a descoperit că unele dintre mutații ar putea duce la modificări funcționale în proteina spike a virusului, a raportat South China Morning Post. Proteina Spike este proteina pe care o folosește coronavirusul pentru a se atașa de celulele umane.