Procurorii şi poliţiştii au făcut, miercuri, noi percheziţii în dosarul deschis după violenţele de la protestul anti-restricţii din primăvară din Bucureşti. Au fost puse în aplicare 12 mandate de aducere, în judeţele Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov, dar şi în Capitală. Până acum, 21 de persoane au fost trimise în judecată.
”Poliţişti ai Serviciului Grupuri Infracţionale Violente din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, au pus în aplicare 12 mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, a transmis, miercuri, Poliţia Capitalei.
Sursa citată a precizat că la sediul Serviciului Grupuri Infracţionale Violente au fost duse persoane cu vârste cuprinse 16 şi 24 de ani, după punerea în aplicare a mandatelor de aducere în municipiul Bucuresti şi în judeţele Giurgiu, Calarasi şi Ilfov.
”Activităţile se desfăşoară într-o cauză vizând infracţiunile săvârşite în noaptea de 29/30 martie, în zona Piaţa Unirii ca urmare a unor proteste. Menţionăm că până în acest moment, au fost trimise în judecată 21 de persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi furt calificat”, au mai precizat polițiştii.
La finalul protestului faţă de măsurile luate pentru combaterea pandemiei, care a avut loc, în noaptea de 29 spre 30 martie, în Bucureşti, un grup de manifestanţi a pornit din Piaţa Victoriei către Piaţa Unirii, unde s-au produs violenţe şi distrugeri. Au fost sparte vitrinele magazinelor și au fost agresaţi jandarmi.
După protest au fost identificate 188 de persoane implicate în incidente. Au fost date atunci 222 de amenzi în valoare de peste 200 de mii de lei, opt fiind acordate organizatorilor.
Adina Silav