4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 18:43
No menu items!

Nicușor Constantinescu, arestat în lipsă din cauza unui fals în dosarul medical

spot_img

Preşedintele CJ Constanţa i-ar fi spus doctorului ce să treacă în scrisoarea medicală. Semnătura diferă

Nicusor Constantinescu_SZ

Conţinutul scrisorii medicale depuse la instanţă de Nicuşor Constantinescu se regăseşte, în mare parte, într-un email trimis de preşedintele Consiliului Județean (CJ) Constanţa doctorului care a emis documentul şi a cărui semnătură „diferă izbitor faţă de cea existentă pe alte înscrisuri”. Așa își motivează magistrații Tribunalului Bucureşti decizia de a emite un mandat de arestare preventivă pe numele șefului CJ Constanța, plecat în SUA pentru a-și trata cancerul, și care ar fi trebuit să revină în țară pe 5 iunie.

Potrivit MEDIAFAX, în motivare, judecătoarea Luisa Emanuela Dragomir face referire la scrisoarea medicală invocată de apărarea preşedintelui CJ Constanţa, arătând că aceasta „comportă numeroase critici„, atât cu privire la formă, cât şi la fond.

Referitor la conţinutul scrisorii, din motivare reiese că acesta, practic, i-a fost trimis de Nicușor Constantinescu doctorului care urma să emită documentul.

La examinarea înscrisului nu se poate face abstracţie de corespondenţa email din data de 2014, când inculpatul solicita medicului ce să conţină scrisoarea medicală, făcând o prezentare elaborată, o descriere detaliată a cuprinsului acestuia, aspectele învederate de inculpat în cuprinsul emailului regăsindu-se şi în conţinutul înscrisului ce se pretinde a emana de la medicul mai sus menţionat.

Tribunalul București

Tot legat de conţinutul scrisorii, instanţa apreciază că modalitatea de prezentare a situaţiei medicale a lui Constantinescu este „una evazivă”, iar aspectul privind un anumit tratament apare ca fiind „unul ipotetic”.

Judecătoarea mai menţionează faptul să scrisoarea medicală nu este datată, iar semnătura doctorului „diferă izbitor faţă de semnătură existentă pe alte înscrisuri, ce se află la dosarul cauzei şi care emană de la acelaşi medic„.

În aceste condiţii, instanţa a concluzionat că „există serioase îndoieli atât cu privire la autenticitatea unui astfel de înscris, cât şi la veridicitatea afirmaţiilor din cuprinsul acestuia”. Tot în motivare se precizează că „nu s-a făcut nici dovada necesităţii ca inculpatul să rămână pe teritoriul altui stat în vederea efectuării unui eventual tratament medical”.

Judecătoarea face referire şi la fotografiile în care preşedintele CJ Constanţa apărea, potrivit avocatului său, întins pe un pat dintr-un „aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul”, în SUA. Într-una dintre fotografii, Nicuşor Constantinescu ţinea în mână un ziar local, pe a cărui primă pagină se putea citi data.

Nici fotografiile pretins a fi realizate în data de 2014 nu pot fi avute în vedere întrucât au un caracter incert atât în privinţa locului unde au fost făcute, cât şi a datei. Totodată, acestea nu pot demonstra stadiul stării de sănătate a inculpatului, ci numai o persoană abilitată, ce are cunoştinţe medicale poate să procedeze în acest mod. Chiar dacă una din poze îl înfăţişează pe inculpat ţinând în mână publicaţia (…) din …2014, totuşi acest aspect nu este de natură să releve vreun element privitor la starea actuală de sănătate a inculpatului.

Tribunalul București

R.D.