4.8 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 19:12
No menu items!

Nicuşor Constantinescu se putea opera în ţară. Actele din SUA nu pot fi considerate autenice (MOTIVAREA INSTANȚEI)

spot_img

Judecătorul de Cameră Preliminară a arătat și că fotografiile prezentate de președintele CJ Constanța în apărarea sa sunt „regizate”

Nicusor Constantinescu_SZ

Nicuşor Constantinescu a primit permisiunea de a se opera în SUA, chiar dacă sistemul românesc este dotat atât cu robotul medical necesar, cât şi cu medici de performanţă, în timp ce actele din SUA nu pot fi considerate autentice, arată magistrații Curții de Apel Bucureşti, în motivarea deciziei din 18 iunie prin care au respins cererea președintelui Consiliului Județean (CJ) Constanța de revocare a măsurii controlului judiciar.

Potrivit documentului citat de MEDIAFAX,în mod paradoxal„, preşedintele CJ Constanţa a cerut, prin avocatul său, să se dispună, „în mod radical”, revocarea măsurii de prevenţie.

În faza urmăririi penale, inculpatului i-a fost acordată posibilitatea de a fi supus unei intervenţii chirurgicale nu în sistemul de sănătate românesc, care, de altfel, este dotat atât cu robotul medical, cât şi cu medici chirurgi de performanţă, ci în Statele Unite ale Americii, într-o clinică universitară, unde, încă din data de 12 aprilie 2014, a fost suspus unei …., după cum rezultă din scrisorile medicale depuse la dosar. După această intervenţie chirurgicală efectuată în urmă cu aproximativ două luni, inculpatul nu s-a mai întors în România„, constată Judecătorul de Cameră preliminară de la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit instanței, Nicuşor Constantinescu şi-a motivat absenţa din sala de judecată prin apariţia unor complicaţii postoperatorii.

În dovedire, a depus înscrisuri, pe care Judecătorul de Cameră preliminară, examinându-le cu rezerva necesară, le apreciază ca fiind inapte şi insuficient credibile pentru a atesta existenţa, în mod real, şi nu simulat, a unei stări grave de sănătate postoperatorie, care-l situează pe acesta în imposibilitatea fizică de a se întoarce în ţară. Astfel, Judecătorul de Cameră preliminară constată că scrisorile medicale ample, unele nedatate, abundente în explicaţii, emise de către medicul chirurg american, în forma în care au fost prezentate de contestatorul-inculpat, fără să poarte sigla unităţii spitaliceşti şi parafa medicului semnatar, care, în mod obligatoriu, poartă un cod, nu pot fi considerate documente autentice, cu atât mai mult probe în dovedirea unei stări de fapt„, se precizează în motivarea instanţei.

Mai mult, Judecătorul de Cameră preliminară arată că preşedintele CJ Constanţa a mai depus la dosar „un set de fotografii regizate„, din care se poate constata că nu se află internat într-un spital, ci într-o cameră privată.

Acest set de fotografii, înfăţişându-l pe contestatorul-inculpat cu un cateter abdominal şi ţinând în mână ziare pentru a se putea citi data şi ţara în care acesta se află, constituie o modalitate absolut improprie în dovedirea unei împrejurări care se doreşte a fi serioasă, toate acestea putând fi evitate printr-un comunicat oficial, succint şi lămuritor, în măsură să ofere garanţia de autenticitate, provenind de la unitatea spitalicească„, subliniază magistratul de la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 18 iunie, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia lui Nicuşor Constantinescu faţă de legalitatea şi temeinicia controlului judiciar dispus în cazul său.

R.D.