2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 3:36
No menu items!

Nicolescu acordă o lună conducerii CE Hunedoara pentru a veni cu o strategie viabilă

spot_img

 Compania a acoperit anul trecut 7% din producția de energie a României

Nicolescu Razvan_SZ

Soluțiile la problemele mineritului şi producţiei de energie în Valea Jiului sunt în primul rând responsabilitatea conducerii Complexului Energetic Hunedoara (CEH), care mai are o lună pentru a veni cu strategie realistă de viabilizare, a declarat marți Răzvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie.

Nicolescu s-a deplasat marți la Bruxelles, pentru o discuție cu reprezentanţii Comisiei Europene – DG Competition despre situaţia sectorului minier din Valea Jiului şi despre problemele cu care se confruntă CEH. La întâlnire, au participat şi reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, sindicatelor, ai conducerii executive a CEH şi ai Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului.

”Aş vrea să fie clar pentru toată lumea că soluţiile la problemele mineritului şi producţiei de energie electrică în Valea Jiului nu pot veni numai din partea Guvernului sau a Comisiei Europene. Ele sunt în primul rând responsabilitatea conducerii executive a societăţii, căreia îi mai acord o singură lună pentru prezentarea unei strategii realiste de viabilizare a complexului”, a spus Răzvan Nicolescu, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Nicolescu i-a informat pe oficialii Comisiei Europene că unităţile de producţie din Valea Jiului joacă un ”rol critic” în asigurarea securităţii aprovizionării cu energie electrică a României, iar acest rol va fi chiar mai important în perioada care urmează.

”Este nevoie de modernizare, inclusiv de creşterea productivităţii minelor”, a declarat Nicolescu.

Departamentul pentru Energie a publicat luni un anunţ prin care invită potenţialii investitori interesaţi de privatizarea CEH să trimită scrisori de intenţie până pe 5 decembrie 2014.

CEH are circa 6.500 de salariaţi, care activează în cadrul a patru mine din Valea Jiului (Lonea, Livezeni, Lupeni, Vulcan) şi a două termocentrale, care acoperă circa 7% din electricitatea consumată în România în anul 2013.