1.7 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 9:10
No menu items!

Negresă cu rom și nucă

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Ingrediente:

  • 70 gr făină,
  • 40 gr cacao,
  • 80 gr zahăr,
  • 5 gr praf de copt,
  • 6 ouă,
  • 150 gr ciocolată neagră,
  • 50 gr unt(85 %),
  • 10 arahide,
  • 2 linguri smântână lichidă,
  • 20 ml ulei,
  • 4 ml esență de rom,
  • 30 gr nucă măcinată,
  • sare.

Mod de preparare:

Înainte de toate, amestecăm cacaua cu făina și praful de copt. Apoi, le dăm deoparte și ne ocupăm de restul ingredientelor.

reteta1

Ouăle se separă astfel: albușurile se bat spumă cu puțină sare, iar gălbenușurile se bat cu zahăr, ulei și esență de rom. Când amestecul își schimbă textura și culoarea, devenind galben deschis, se adaugă nucă măcinată și se amestecă în continuare, pentru câteva secunde.

Adăugăm apoi, în ploaie, făina amestecată cu cacao, treptat, fără a forma cocoloașe. Compoziția obținută seamănă cu o cremă moale de ciocolată.

reteta2

Peste acest aluat adăugăm albușul bătut spumă și amestecăm cu o spatulă, de jos în sus.

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și turnăm compoziția de negresă.

Introducem tava în cuptorul încălzit la 175 grade, pentru 25 minute.

După coacere, se lasă să se răcească la temperatura camerei pentru 1-2 ore, timp în care vom  pregăti și glazura.

Rupem ciocolata în pătrățele și, împreună cu untul și smântâna lichidă, le punem într-un bol la bain-marie. Amestecăm continuu pentru a evita arderea ciocolatei. Când ciocolata este topită în întregime, se ia de la bain-marie și se lasă să se racească, apoi se amestecă cu mixerul pentru 3-5 minute, cât să se îngroașe puțin. Sfărâmăm cu lama unui cuțit arahidele și amestecăm cu glauzura. Turnăm apoi glazura peste negresă și o lăsăm la rece pentru câteva ore.

reteta3

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa