6.1 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 1:26
No menu items!

MUŞCHII ABDOMINALI. VIDEO

spot_img

Un abdomen bine definit se obţine nu doar prin munca la sala de fitness, ci şi prin alimentaţie

sport_Abdomen

Un abdomen bine definit este una dintre dorinţele tuturor celor care se decid să „viziteze” sala de forţă. Dar pentru asta este nevoie de multă perseverenţă şi o bună informare în ceea ce priveşte alimentaţia. De ce spun asta?! Pentru că un abdomen bine definit se obţine nu doar prin munca la sală, ci şi prin alimentaţie (aceasta contează în proporţie de 80%, restul de 20% înseamnă antrenament).

Este un mit fals cum că abdominalele îţi ard grăsimea de pe abdomen. Poţi executa un număr mare de repetări şi exerciţii pentru abdomen şi nu vei obţine pătrăţelele mult dorite pentru că nu vei scăpa de stratul adipos de deasupra lor. Toţi avem acele pătrățele, dar sunt ascunse sub grăsime, de cele mai multe ori inestetică, pe care nu ne-o dorim şi care ne afectează sănătatea. Important este să scăpăm de grăsimea depusă pe abdomen şi acest lucru este posibil printr-o alimentaţie controlată şi efectuarea unor exerciţii, punându-se accentul pe eficiența lor şi nu neapărat pe durată.

Zona abdominală este formată din patru grupe musculare :

Traversul abdominal -Traversul abdominal este muşchiul aflat în profunzime, care comprimă viscerele.

Oblici interni – Oblici interni sunt plasaţi în diagonal de la pelvis către stern.

Oblicii externi – Oblici externi se găsesc deasupra oblicilor interni şi ajută la aplecarea, răsucirea sau întoarcerea trunchiului.

Marele drept abdominal –  Marele drept abdominal este plasat extern şi îşi are originea de la pelvis, până la stern. Scopul său este de susţinere a coloanei vertebrale şi efectuarea anumitor mişcări precum aplecatul în faţă. Muşchiul este traversat de ţesut conectiv care creează efectul de „cărămizi”. Chiar dacă sunt activate mai intens anumite zone ale dreptului abdominal în timpul unor exerciţii, întregul muşchi acţionează concomitent şi nu există abdominali inferiori sau abdominali posterioari.

Există o serie de exerciţii pentru fiecare zonă abdominală. În cadrul unui antrenament este bine să se lucreze fie la început, fie la sfârşitul acestuia o serie de 3-4 exerciţii (a câte 20 repetări pe serie) pentru întreaga zonă abdominală. Pauzele dintre serii sunt scurte (30 sec) întrucât aceşti muşchi se recuperează destul de repede ceea ce permite o pauză pentru recuperare destul de redusă. Nu se pune accent pe numărul repetărilor, ci, mai degrabă, pe corectitudinea executării şi intensitate. Trebuie să conştientizezi exact grupa care lucrează şi să te concentrezi pe mişcare.

Cu cât devii mai avansat cu atât poţi „complica” exerciţiile pentru abdominali, astfel încât chiar să simţi că lucrează. În clipul de mai jos este un exemplu de exerciţii pentru abdominalii oblici. Nu este foarte greu de executat, ci mai degrabă este nevoie de multă concentrare.

Până data viitoare nu uitaţi să fiţi always fit and ready for fitness!

Lucian Mera