3.5 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 15:29
No menu items!

MRU: O nouă suspendare, o cheltuială în plus UPDATE

spot_img

Mihai-Răzvan Ungureanu consideră că o nouă suspendare a președintelui Băsescu ar însemna doar mai multe cheltuieli pentru țară și se bucură că există o doză de rațiune și în declarațiile politice ale unora dintre liderii USL care susțin că aceasta nu este o prioritate.

”Nu vedem care este beneficiul politic, vedem însă cum se adâncește criza politică gravă din România, repet, într-un context economic extrem de complicat. Un referendum costă, referendumul care a trecut a însemnat cu puțin peste 20 milioane euro, sunt bani pe care guvernarea îi ia din buzunarul fiecărui român, cent cu cent”, a declarat Ungureanu. În opinia sa, precedentul referendum a fost contruit pe o mascaradă de motive, iar în cazul în care ar urma o nouă suspendare, evident că nu motivele ar conta ci proiectul politic de a-l îndepărta pe președintele ales.

”Ma bucura însă faptul că există o doză de rațiune și în declarațiile politice ale unora dintre liderii USL, mai ales din partea PSD, dacă nu mă înșel, și îi felicit că gândesc așa, că nu o suspendare a președintelui reprezintă în momentul de față o prioritate, începe să se vadă clar pentru toată lumea că USL se desparte și după alte falii și nu doar după granița care în mod firesc există între PSD și PNL, există și moderați, există și radicali”, a spus MRU. În plus, el a precizat că vocea radicaliilor începe să se audă puternic, unii îl înjură gros pe ambasadorul SUA în aceste zile de campanie prezidențială a Statelor Unita, aruncă cu noroi asupra UE  iar acest grup de radicali este de fapt ceea ce în momentul de față dă culoarea politicii românești, un gri închis spre negru, așa cum arată în acest moment viitorul României. (A.M)

UPDATE: MRU: Nu ne-am gândit la posibile alianţe după alegeri

În altă ordine de idei, Mihai-Răzvan Ungureanu, a precizat că în interiorul ARD nu s-a discutat încă despre posibile alianțe după alegerile parlamentare, precizând că vor avea o săptămână după 9 decembrie pentru a se gândi la o coaliție de guvernare. El a subliniat însă că în orice caz, nu vor bate palma cu extremismul politic.

”Nu am discutat până în acest moment la nivelul conducerii politice a ARD o politică de alianțe post electorale, dar ceea ce reprezintă pentru noi țintă politică înseamnă cel puțin 30 de procente din locurile din viitorul Parlament, atingând acest nivel, putem în felul acesta profita de șansa închegării unei coaliții de guvernare. Cum va arăta această coaliție de guvernare, rămâne de văzut după data de 9 decembrie, vom avea atunci cam o săptămână timp să gândim coaliția de guvernare, structura ei, felul în care se fac alianțele, structura noului Executiv, compoziția nominal. ”Ceea ce ne interesează este un Executiv după 9 decembrie, capabil să conducă România printr-un an care va fi dramatic din punct de vedere economic – 2013 – care să poată apoi face față unui an care va fi iarăși profund politic – anul alegerilor europarlamentare și prezidențiale. Ceea ce ne dorim este o coaliție de guvernare alcătuită din profesioniști, din oameni care gândesc în interes național și nu în interesul personal, sau grupurilor din care fac parte”, a declarat MRU.