Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Ingrediente:
- 2 ouă,
- 9 felii șuncă,
- 50 gr cașcaval,
- 6 felii pâine,
- 20 gr unt,
- 1 linguriță smântână lichidă,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă bine cu smântâna lichidă, apoi amestecul se potrivește de sare și piper.
Feliile de pâine se așează pe perechi, una lânga alta, apoi se ung toate cu unt. Opțional, puteți presăra puțină sare. Restul de unt îl veți folosi pentru a unge vasul sau grilul în care se frige sandwich-ul. Se poate înlocui untul cu ulei, dar untul conferă o textură pufoasă sandwich-ului.
Cașcavalul se rade în fâșii groase și se lasă pentru câteva minute în congelator, înainte de a fi pus pe șuncă.
Sandwich-ul se va asambla astfel: felie de pâine, unsă cu unt, 3 felii de șuncă, una întinsă și 2 pliate, cașcaval ras deasupra și se acoperă cu cealaltă felie de pâine, pereche.
Sandwich-ul format se trece prin oul bătut, pe fiecare parte.
Se lasă câteva secunde în ou, astfel pâinea va trage cât mai mult ou în ea.
Vasul în care urmează să fie fript sandwich-ul se încinge bine. Se așează sandwich-ul în grill și se coboară flacăra aragazului la ultima treaptă, cea joasă. Astfel, sandwich-ul se va frige lent, fără să se ardă și cașcavalul va avea timp pentru a se topi.
Când acesta este fript de-ajuns, pe ambele părți, se așează pe farfurie și se taie cât timp este încă fierbiente.
Se servește cald, ca atare, sau însoțit de sos de roșii.
Poftă bună!
Nicoleta Popa