-0.1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 0:50
No menu items!

Moleculele inovatoare, singura șansă a pacienților cu boli inflamatorii intestinale

spot_img

Moleculele inovatoare – nou intrate în cercetarea și în practica medicală din domeniul Gastroenterologiei – au devenit singura șansă pentru specialiștii care tratează bolile cronice inflamatorii intestinale. Este vorba despre molecule biologice care reușesc să atace verigi ale procesului de inflamație, o descoperire care se aplică deja în țara noastră și care dă cele mai mari șanse pacienților și medicilor specialiști de a ține sub control evoluția unei astfel de boli.

„Pentru această patologie avem mare nevoie de inovație. Practic ea este cea mai importantă sursă de a reuși să facem fată acestor boli. După mai bine de, să zicem așa, 50 de ani de când tot am bătut pasul pe loc și aveam doar molecule antiinflamatoare, dar tipice pentru intestin, si a căror eficacitate era destul de redusă, în ultimii 20 de ani sunt molecule inovatoare care au intrat în aria terapeutică și care reușesc să stăpânească măcar mecanismul de producere a bolii, dacă nu reușim să cunoaștem și, respectiv, să stăpânim cauzele”, a explicat, într-un interviu acordat Sursa Zilei profesor dr. Mircea Diculescu, șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie Fundeni.

Dr. Attila Laszlo, secretar general al Comisiei de Sănătate din Senatul României, consideră, în același interviu, că pentru a îmbunătăți accesul pacienților români la inovație, va trebui ca factorii de decizie din domeniul medical „să schimbe fundamental atitudinea privind accesul medicamentelor pe piață, deoarece nu este normal ca o instituție a statului să nu ia decizii nici în 860 de zile, media perioadei de răspuns de către Agenția Națională a Medicamentului”.

Asociația Local Working American Group – LAWG vă prezintă în cadrul unui proiect unic dezvoltat în România, prin intermediul Sursa Zileiimportanța terapiilor biologice în tratarea cu succes a unor afecțiuni grave.

Medicamentele biologice sunt definite de către legislația europeană drept “medicamente care conțin una sau mai multe substanțe active obținute sau derivate dintr-o sursă biologică.”

Medicul specialist este cel care poate prescrie aceste medicamente, informând pacientul despre eficiența tratamentului, beneficii, reacții adverse și interacțiunile medicamentoase.

Aflați mai multe detalii despre cele mai recente inovații pentru tratarea afecțiunilor bolilor cronice inflamatorii intestinale urmărind interviurile realizate cu prof. dr. Mircea Diculescu,  șeful Clinicii de Gastroenterologie și Hepatologie Fundeni și dr. Attila Laszlo, secretar general al Comisiei de Sănătate din Senat.