-1.3 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 8:29
No menu items!

Moleculele inovative, un real succes în hematologie

spot_img

  • Marilena Nedelcu

În domeniul hematologiei, medicamentele inovative au crescut mult perioada de supraviețuire fără progresie a bolii, iar răspunsul terapeutic este mult mai bun față de anii trecuți, spun specialiștii din domeniu.

Horia Bumbea, președintele Comisiei Consultative de Hematologie din Ministerul Sănătății, dar și medic primar și doctor în științe medicale în această specializare, a declarat, într-un interviu pentru Sursa Zileiatât bolile cronice hematologice, cât și alte afecțiuni hematologice au o rată de răspuns mult mai mare la moleculele inovative.

Medicamentele inovative au crescut această perioadă de supraviețuire fără progresie. Vorbesc, în general, despre boli cronice hematologice, care au perioadă de recădere a bolii. Din punctul acesta de vedere, în anumite afecțiuni hematologice, putem spune că am prelungit mult mai mult  aceste perioade, de la o recădere la alta și implicit și confortul pacientului care, în această perioadă, are semne de boală. Un alt avantaj este răspunsul terapeutic, care este mult mai bun, mai profund, avem o rată mai mare de răspuns complet, adică de eliminare a semnelor de boală și aceste răspunsuri sunt foarte importante, în special în bolile agresive, care trebuie să obțină un răspuns complet pentru a avea o șansă mult mai mare a pacientului respectiv”, a mai declarat medicul primar Horia Bumbea în interviul pentru Sursa Zilei.

La rândul său, președintele Colegiului Medicilor din România și șeful Centrului de Hematologie si Transplant Medular Fundeni, profesor universitar doctor Daniel Coriu, a precizat că domeniul hematologiei este un domeniu privilegiat pentru că România are șansa de a avea aceleași terapii inovative ca în vestul Europei în ceea ce privește marea majoritate a bolilor.

Asociația Local Working American Group – LAWG vă prezintă în cadrul unui proiect unic dezvoltat în România, prin intermediul Sursa Zilei, importanța terapiilor biologice în tratarea cu succes a unor afecțiuni grave.

Medicamentele biologice sunt definite de către legislația europeană drept “medicamente care conțin una sau mai multe substanțe active obținute sau derivate dintr-o sursă biologică.”

Medicul specialist este cel care poate prescrie aceste medicamente, informând pacientul despre eficiența tratamentului, beneficii, reacții adverse și interacțiunile medicamentoase.

Aflați mai multe detalii despre cele mai recente inovații pentru tratarea afecțiunilor hematologice urmărind interviurile realizate cu președintele Comisiei Consultative de Hematologie din Ministerul Sănătății, medic primar și doctor în științe medicale Horia Bumbea și prof. univ. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România și șeful Centrului de Hematologie si Transplant Medular Fundeni.