0.1 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 6:44
No menu items!

Misterele realegerii lui Barack Obama

spot_img

Preşedintele SUA Barack Obama şi-a păstrat postul de la Casa Albă, însă dezvăluirile apărute imediat după alegeri ridică mari semne de întrebare cu privire la dosarele grele pe care trebuie să le rezolve liderul american.

Printre acestea se număra dosarul nuclear iranian şi asasinarea ambasadorului american în Libia.

La doar două zile de la realegerea lui Obama, generalul David Petraeus, directorul CIA, a demisionat din funcţie invocând o relaţie extraconjugală.

Momentul în care a fost făcut acest anunţ stârneşte controverse. De ce după alegeri, când în mod evident cei de FBI, care au efectuat ancheta, ştiau de afacere de mai mult timp? Şi mai ales de ce înainte ca directorul CIA să depună mărturie în faţa Congresului în cazul asasinării ambasadorului SUA în Libia, Christopher Stevens, pe 12 septembrie anul acesta? Petraeus urma să se prezinte în faţa membrilor Congresului peste câteva zile, dar din cauza renunţării la funcţie el nu mai poate fi audiat, ceea ce a declanşat un adevărat şoc printre deputaţii şi senatorii americani, scrie presa de peste Ocean.

Potrivit presei, demisia lui Petraeus este doar unul dintre exemplele care demonstreza că administraţia Obama a ascuns informaţii importante poporului, chiar înaintea alegerilor. Un caz aparte îl reprezintă şi cel al procurorului general Eric Holder, primul afro-american ajuns în această poziţie, şi al cărui post este pus în pericol de acuzaţiile de obstrucţionare a Justiţiei.

Un alt caz care a ieşit la iveală după realegerea lui Obama este acela referitor la atacarea unei drone americane de către un avion iranian, în apropierea costelor Iranului, în Golful Persic. Incidentul a avut loc pe 1 noiembrie,  înaintea alegerilor, dar a fost făcut public pe 8 noiembrie, la două zile de la încheierea scrutinului prezidențial.

Acest „amănunt” a fost ascuns poporului american înaintea alegerilor pentru a ascunde eşecul administraţiei Obama în politica externă, scrie presa.

O dată cu obținerea celui de al doilea mandat la Casa Albă, Barack Obama face „curăţenie” în administraţia sa. Generalul Petraeus a demisionat, iar din ianuarie renunţă la postul de secretar de stat şi Hillary Clinton – cele mai importante personaje care pot face lumină în uciderea ambasadorului american în Libia.

De asemenea, procurorul general Eric Holder va părăsi administraţia Obama şi lasă fără răspuns întrebarea cum au ajuns armele americane la cartelurile drogurilor din Mexic? Eşecul programului economic va fi un subiect îngropat, o dată cu demisia secretarului Trezoreriei, Tim Geithner.

De asemenea, este ciudată coincidenţa că, în aceeaşi zi cu David Petraeus a demisionat şi viitorul preşedinte al grupului Lockheed Martin, Christopher Kubasik, tot din motiv de relaţie extraconjugală. Kubasik urma să conducă din ianuarie cel mai mare furnizor de armament şi tehnologie militară pentru armata Statelor Unite.