Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a început să facă cercetări în interiorul sistemului de sănătate, cu scopul de a ”desface caracatița” și a afirmat, miercuri seară, în platoul televiziunii B1, că a început să afle multe.
„Ca să poți gestiona un minister, trebuie să știi ce se întâmplă. Încercând să schimbi organigrama, un manager de spital, încep problemele. Când vrei să reglezi ceva, să pui pe picioare un minister, atunci încep denigrările și atacurile.”, susține ministrul.
Însă DIGI a prezentat, tot miercuri seară, situația ciudată de la Spitalul Câmpeni, unde Valentin Gog, membru PNL și angajat al unui restaurant, a devenit peste noapte managerul unității sanitare.
În oraș, lumea-l știe de Vali. Pe Facebook, prietenii reali și virtuali îl știu de absolvent de „școala vieții”. Că așa se declară el însuși.
„Şcoala vieţii e cum să zic eu, şcoala…, eu zic că şcoala vieţii a mea face mai mult decât poate şi a domnului primar cu două facultăţi. Mai mult decât facultăţile dânsului, clar... Şcoala vieţii îţi oferă posibilitatea să iei deciziile corecte şi de moment, să ieşi dintr-o situaţie critică în orice moment, să te descurci”, susține membrul PNL Valentin Gog.
E atât de convins că e neîntrecut la descurcat în orice situație încât i se pare foarte potrivit să conducă și un spital, lucru care i s-a și întâmplat, pentru scurtă vreme, din motive și conexiuni politice.
La Câmpeni, începutul pandemiei l-a prins la conducerea Spitalului Orăşenesc pe Călin Bodea, membru PSD, numit pe o perioadă de trei luni chiar de şeful său pe linie de partid, primarul Ioan Andreş.
Pe 1 mai, primarul ar fi trebuit să semneze o nouă dispoziţie prin care colegul său să mai primească încă un mandat de interimar la şefia spitalului. Nu a mai apucat. A venit pandemia şi toate spitalele au trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii.
Mai multe detalii despre războiul politic pentru funcțiile puteți să citiți aici.