-1 C
București
luni, 23 decembrie 2024 - 4:28
No menu items!

Ministrul „Genunche” din Guvernul Tudose

spot_img

Liviu Marian Pop, propunerea premierului Mihai Tudose pentru funcţia de ministru al educaţiei, a oferit, anul trecut, dovada cunoștințelor sale de limba română.

În martie 2016, după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale, Pop – ministru al educației și în Guvernul Ponta I (16 mai – 29 iulie 2012) – le-a transmis prietenilor săi, printr-o postare pe contul de Facebook, că “totul este sub control, am ieșit din operație la <<genunche>>  în București”.

Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, forma corectă a substantivului este “genunchi”, nu “genunche”.

În 2016, Liviu Marian Pop scria, pe Facebook, că operaţia sa la „genunche” a decurs bine. Mai mulţi internauţi i-au atras, însă, atenția că singura formă corectă a substantivului este „genunchi” şi nu „genunche”. Ulterior, Liviu Pop şi-a editat mesajul, mulţumind pentru „criticile constructive”. A atras, însă, atenția că „postacii” de pe Facebook i-au adresat şi cuvinte deplasate.

În vârstă de 43 de ani, Liviu Marian Pop este membru al PSD şi senator în Colegiul 3 din Maramureş, din anul 2012.

Pop: “Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine.

Conform informaţiilor publicate pe pagina web a lui Pop, între 2008 şi 2012, el a fost membru în Comisia de Dialog Social la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi vicepreşedinte Colegiu Central de Disciplină la nivelul MECTS.

Între decembrie 2014 şi noiembrie 2015, Liviu Marian Pop a fost ministru delegat pentru Dialog Social în Guvernul Ponta. Acelaşi post l-a ocupat şi în perioada mai 2012 – decembrie 2012.

Liviu Marian Pop este profesor de matematică din septembrie 1996. Mai întâi a activat, pentru un an, la Şcoala generala numărul 2 din Ruscova, Maramureş, după care, din 1997 până în 1998, a predat matematică la două instituţii de învăţământ din Vişeu de Sus: Liceul Teoretic Bogdan Vodă şi Şcoala generală 7.

Din 1998 până în 1999 a predat matematică la Grupul Şcolar „C.D. Neniţescu” din Baia Mare.

În 1999, Liviu Pop s-a întors la catedra de la Liceul Teoretic „Bogdan Vodă” din Vişeu de Sus, unde a rămas până în 2005, când s-a mutat la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” din Baia Mare.

Din 2004 până în 2012, Pop a fost preşedinte al Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş. În decembrie 2007, el a devenit secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, calitate în care, în 2008, a fost cooptat ca membru supleant în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării.

„Mi-am dorit mereu să fiu dascăl, aşa că mi-am urmat chemarea, devenind profesor de matematică. La fel ca şi alte meserii, şi cea de profesor presupune <<şlefuirea>> şi formarea copiilor pentru viaţă. Nimic nu este mai frumos decât să ştii că elevii tăi îşi doresc să devină la fel ca tine. În momentul în care mi-am dat seama că mare parte a colegilor mei au nevoie de sprijin şi ajutor, pentru a le fi respectate drepturile legale, nu am ezitat să devin lider de sindicat.Aşa cum spun bătrânii, <<omul cât trăieşte învaţă>>, şi eu sunt deschis la tot ce este nou. Sper că v-am demonstrat până acum că sunt un om modest, din popor, iar cariera de politician este doar un prilej optim de a veni în sprijinul nostru, al tuturor celor care ne dorim un trai mai bun, un viitor mai fericit pentru copiii noştri”, conform declaraţiei lui Liviu Pop, postată pe site-ul personal (http://liviumarianpop.ro/despre-mine/).

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Pop are un teren în Vişeu de Jos, la 338 de metri pătraţi, primit moştenire de la părinţi. Din 2012, deţine un apartament de 95 de metri pătraţi, iar din 2013, o casă de 250 de metri pătraţi.

În plus, ministrul propus pe Educaţiei are bijuterii în valoare de 5.100 de euro.

În 2014, Pop avea un cont bancar în valoare de 11.400 de lei şi acţiuni la două instituţii bancare, în valoare de 8,624 de lei, respectiv 8,890 de lei.

R.D.

foto: adevarul.ro