1.3 C
București
duminică, 22 decembrie 2024 - 23:18
No menu items!

Ministrul de Interne austriac anunță o scădere a migrației ilegale: de la 19.300 de migranți ilegali, în 2022, la doar 300, în 2024

spot_img

Ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner (ÖVP), a anunțat că migrația ilegală a fost redusă în acest an, în prima jumătate a anului 2024, doar 300 de migranți ilegali au fost reținuți la granița ungaro-austriacă, potrivit DCNews.ro.

Doar 300 de migranți ilegali au fost depistați în Burgenland, în 2024, cu 19.000 mai puțini față de 2022. 

În primul semestru al anului 2022, au fost 19.300. „Ne-am apropiat de obiectivul ‘migrație ilegală zero’”, a spus Karner. Migrația ilegală peste granița ungaro-burgenlandeză a dus la mișcări de refugiați în toată Austria. Controalele corespunzătoare la graniță, în apropierea graniței și, de asemenea, o colaborare strânsă cu Serbia au permis aceste cifre, a declarat ministrul de interne. Vineri, el va prezenta un bilanț semestrial al cifrelor privind azilul, arată burgenland.orf.at

În România, conform anunțului făcut de către ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, în urmă cu o săptămână, migrația ilegală a scăzut cu 72%. 

În contextul unei declarații recente despre intrarea României în Schengen terestru, Cătălin Predoiu declara:

”România trebuia să intre de mult în spațiul Schengen. Din păcate, nu există o dată precisă stipulată în tratate, ci există criterii care au fost stipulate, criterii care au fost îndeplinite de mult. Anul trecut a existat o decizie privind frontierele aeriene și maritime și anul acesta depunem eforturi diplomatic pentru a reuși ca în acest an să ne atingem acest obiectiv. Aș vrea să subliniez faptul că această intrare în spațiul Schengen este o decizie care, conform tratatelor, se ia cu unanimitate. Nu ține doar de eforturile pe care le face România. Principalul lucru pe care noi trebuie să îl facem este să păstrăm cifrele privind migrația ilegală la un nivel foarte scăzut. În ultimele 12 luni, România a scăzut migrația ilegală cu 72% și suntem una dintre cele mai sigure țări din Uniunea Europeană. În mod repetat și deschis se recunoaște acest lucru în Consiliul JAI și este dat chiar exemplu cazul țării noastre de bună practică în privința combaterii migrației ilegale și cooperării la frontieră cu toți vecinii. Asta este baza demersului nostru diplomatic”. 

D.Constantin