2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 4:45
No menu items!

Ministrul de externe, Titus Corlățean, și-a dat demisia

spot_img

Ministrul de externe Titus Corlățean ar fi anunțat că se retrage din funcție, conform antena3.ro

titus-corlatean

La ora 11.30, Titus Corlățean a susținut o declarație de presă în care și-a explicat gestul.

UPDATE.

MAE își menține integral poziția potrivit căreia nu există bază juridică legală cu privire la înființarea de noi secții de votare în turul 2. În consecință, ca ministru, am obligația să asigur cu echipa MAE respectarea legalității și prezervarea imaginii MAE și în consecință l-am informat pe primul ministru Ponta, m-am decis să îmi depun mandatul de ministru de externe. Nu pot accepta ca MAE să încalce legea pe considerente politice ale lui Iohannis și Băsescu și nu pot accepta să fie contestate rezultatele turului 2 pe considerente de neconstituționalitate.

Titus Corlățean, ministru de externe

Peste 5.000 de persoane, după estimările Jandarmeriei şi Poliţiei, peste 10.000 după estimările organizatorilor, au participat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reuşit să voteze în primul tur al alegerilor prezidenţiale. Mitinguri de solidaritate s-au desfăşurat şi la Bucureşti, Timişoara, Oradea, Iaşi şi Constanţa, oamenii scandând şi lozinci împotriva lui guvernului şi cerând demisia ministrului de externe. Protestul din Capitală, care a început în Piaţa Universităţii şi a continuat cu un marş spre sediile Guvernului şi MAE, apoi pe Calea Victoriei şi prin Centrul Istoric, s-a încheiat după 5 ore, manifestanţii revenind și în cursul după-amiezii de duminică, la Universitate.

Tot duminică, MAE a transmis prin biroul de presă că a transmis Biroului Electoral pentru secţiile de votare din străinătate, lista cu propuneri de personal pentru completarea birourilor acestora, conform unei decizii a BEC referitoare la buna organizare a turului al doilea al scrutinului prezidenţial. Organizarea şi numerotarea secţiilor de votare din străinătate este de competenţa exclusivă a MAE, BEC neavând atribuţii legale referitoare la aceste activităţi. MAE a adăugat, în comunicatul de presă, că nu există impedimente legale pentru organizarea de noi secţii de votare în străinătate, așa cum au cerut protestatarii.