Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Minestrone este o supă de origine italină, făcută din legume și, deseori, i se adaugă paste și orez. Este o supă sățioasă, groasă, pregătită de cele mai multe ori în sezonul rece.
Ingrediente:
- ½ ceașcă fasole albă,
- ½ ceașcă fasole roșie,
- 1 morcov,
- 1 ceapă,
- 1 cartof,
- 50 gr țelină,
- frunze de țelină,
- ½ ardei gras,
- 4 căței de usturoi,
- 2 linguri ulei,
- 1 ceașcă fusilli,
- 50 ml sos roșii,
- sare,
- piper,
- parmezan ras.
Mod de preparare:
Fasolea se spală în mai multe ape și se lasă la înmuiat câteva ore sau chiar peste noapte pentru a se fierbe mai ușor. Se fierbe cu sare, pentru 35-40 de minute.
Usturoiul se curăță și, cu puțină sare și ardei uscat, se sotează în ulei. Se lasă până când începe să se rumenească ușor.
Legumele se curăță, se taie cuburi și, când usturoiul este gata, se adaugă peste usturoi și se lasă 10 minute, la foc mediu, amestecând din când în când.
Sosul de roșii se adaugă când legumele s-au înmuiat bine, se mai lasă să pătrundă sosul în legume, nu mai mult de 5 minute, apoi se toarnă apa și se acoperă cu un capac.
După ce fasolea s-a fiert, se strecoară de apa în care a fiert și se adaugă peste supa în clocot. Tot atunci adăugăm și cuburile de cartof. Se lasă să fiarbă pentru 25 minute și, spre final, se adaugă pastele. Se mai lasă 5 minute, ca să fiarbă și pastele; se potriveste de sare și piper, se adaugă frunzele de țelină și se ia de pe foc.
Se servește caldă, cu parmezan ras deasupra, pâine prăjită și frunze de busuioc.
Poftă bună!
Nicoleta Popa