2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 3:42
No menu items!

Mihai Tudose, propunerea PSD pentru funcția de premier, doctor la Academia Națională de Informații

spot_img

Liderii PSD au decis în ședința de luni a Comitetului Executiv al partidului ca Mihai Tudose să fie numele pe care îl vor propune președintelui Klaus Iohannis la consultările de la Cotroceni.

Ministru demisionar al economiei, Mihai Tudose, este unul dintre cei mai vechi membri al PSD și de-a lungul timpului a fost implicat în mai multe scandaluri, majoritatea aruncând suspiciuni asupra sa de legături foarte strânse cu SRI, scrie stiripesurse.ro.

Imediat după condamnarea lui Liviu Dragnea, Victor Ponta a provocat un scandal de proporții vorbind despre acoperiții din PSD. Surse din PSD și nu numai susțin că omul la care se referea Ponta că este „ofițer acoperit” ar fi fost chiar Mihai Tudose. „Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie să îşi dea demisia din funcţia de Preşedinte al PSD! Trebuie să ţină Partidul unit, să câştige alegerile locale şi parlamentare şi să ferească PSD de toţi «ofiţerii» acoperiţi sau descoperiţi care vor să îl preia! Clar?”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Ulterior, fostul premier a revenit și a spus că „Pentru că am văzut interpretările din presă vreau să precizez că atunci când am scris de «ofiţerii» care vor să preia puterea în PSD NU mă refeream la Valeriu Zgonea – ci la un vicepreşedinte PSD, fost ministru în Guvern (dacă va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta pe Facebook, în completarea mesajului său.

În 2015, Tudose a intrat în atenția presei pentru că a fost acuzat de plagiat în teza de doctorat. Aceasta a fost obținută la Academia Națională de Informații, sub îndrumarea lui Gabriel Oprea, la rândul său acuzat de plagiat, acestuia din urmă fiindu-i retras titlul de doctor. El este doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, titlu obținut, în 2010, cu lucrarea Protecția infrastructurilor critice. Ulterior, el a deventi lector și apoi conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Mihai Tudose, deputat PSD la data susţinerii tezei de doctorat şi preşedinte al Comisiei pentru Politică Economică, reformă şi privatizare din Parlament, susținea anul trecut că a făcut cerere pentru renunțarea la titlul de doctor. „Eu am făcut o cerere în care spun că renunţ că nu mai, dar nu ştiu dacă s-a aprobat sau nu, dacă e de analizat sau nu. Mi se pare jenant să mă duc în faţa unei comisii care s-a antepronunţat. Pentru ce? Nu am profitat de titlul ăsta, n-am avut sport de vechime, bani, n-am profesat în baza lui, nu am luat niciun examen în baza lui. Am făcut aceste studii pentru mine, efectiv pentru mine, pentru nivelul meu de a înţelege ce se întâmplă în jur. Dacă chestia asta deranjează la oamenii politici, am înţeles. Pot trăi şi fără el (…) O, Doamne, dar nu am plagiat. Acuzaţia mea care a apărut de la cei care s-au ocupat de chestia asta e că am plagiat din Băsescu şi Ion Iliescu, adică nişte declaraţii ale domniilor lor când erau preşedinţi ai României, pe CSAT. Te duci în faţa unei comisii compusă de oameni care s-au antepronunţat. Pur şi simplu nu vreau să joc în filmul ăsta”, a spus Mihai Tudose.

Averea lui Mihai Tudose

Conform ultimei declarații de avere, depusă în data 05.01.2017, Mihai Tudose împreună cu soția sa au încasat 154.837 lei.

De asemenea, Tudose deține două autoturisme marca Mercedes și un apartament de 97 de metri pătrați în Brăila.

Mihai Tudose este colecționar și deține o colecție filatelică în valoare de 30.000 de euro.

În septembrie 2016, Tudose a încasat 90.000 de euro, în urma vânzării unui autoturism.

CV

Mihai Tudose are 47 de ani și a terminat facultatea în 1994 şi a deţinut pe rând funcţia de şef birou senatorial, în perioada 1992-1999, apoi, timp de un an, a fost jurist la SC Farex SA Brăila şi consilier judeţean, iar din 2000 până în prezent a fost deputat.

După ce, în 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2007 a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar în 2007 a devenit doctor al Academiei Naţionale de Informaţii.

Este membru al FDSN din 1992, apoi timp de patru ani a fost secretar organizatoric, preşedinte al filialei Brăila a PSD şi lider al organizaţiei municipale, fiind ales recent lider al filialei judeţene.

Valeriu Motoc

FOTO: mihaeladanpress.ro