Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)
Fructele de mare reprezintă o sursă bogată de minerale și vitamine, midiile fiind cunoscute în toată lumea ca delicatese. Beneficiile acestora sunt multiple, precum prevenirea cancerului și stimularea procesului sanguin. Înainte de a fi gătite, este recomandat ca acestea să fie vii sau congelate.
Ingrediente:
- 400 gr midii,
- 1 ou,
- făină,
- pesmet,
- supă de legume,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Primul pas este să curățăm midiile: se îndepărtează mai întăi mătasea, care se obicei este prinsă de ele, apoi cu ajutorul unui cuțit mic saucu un burete abraziv, se curăță cochiliile, până când nu mai au nicio urmă de nisip sau orice alte impurități. Cele care sunt deschise deja, trebuie date deoparte – înseamnă că sunt moarte. Rămân doar cele închise sau cele usor întredeschise, pe care atunci când le prinzi cu două degete se retrag și își închid cochiliile. Se clătesc bine cu apă si se lasă la scurs.
Într-o cratiță se pune supa de legume, se adaugă midiile și se dă în clocot. După ce midiile s-au deschis, se scot din supă și se lasă să se răcească, apoi se scot din cochilii. Midiile care nu s-au desfăcut, se vor arunca.
Scoase din cochilii, se vor da pe rând prin oul bătut, prin făina amestecată cu sare, piper și pesmet, apoi se trec prin baie de ulei, cât să se rumenească. Se scot apoi pe un prosop de bucătărie, astfel încât să fie absorbit uleiul în exces.
Se pot servi alături de un sos de usturoi.
Nicoleta Popa