Meniul perfect pentru masa de Crăciun, care te satură fără să te îngraşe, a fost întocmit de o echipă de specialişti din Marea Britanie. Meniul, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.
- 150 de grame de friptură de curcan la cuptor
- 110 grame de piure de castane
- 100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
- 15 grame sos de merişoare
- Un cârnăcior
- 80 de grame de cartofi la cuptor
- 155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită
- 160 de grame morcovi înăbuşiţi
- 150 de grame de varză roşie
Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă. Ei spun că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.
Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.
Olimpia Diaconiuc