2 C
București
vineri, 22 noiembrie 2024 - 12:45
No menu items!

Melissimo, elixir pentru sănătate. Combinația perfectă din suc de cătină și miere pură

spot_img

Boabele de cătină sunt o importantă sursă de nutrienți, așa cum am mai scris în precedentele articole despre acest fruct miraculos pentru sănătate. Printre elementele pe care le conține cătina se află acizii grași Omega 3 și Omega 6, extrem de importanți pentru funcționarea corectă a organismului precum și în prevenția unei game largi de afecțiuni.

Alături de cei doi acizi, cătina conține și un altul descoperit recent: Omega 7, respectiv acidul palmitoleic. În plus, atunci când sucul produs din fructele denumite „ginsengul românesc” este amestecat cu miere pură, acesta capătă inclusiv proprietăți antibacteriene. Există pe piața românească un produs perfect, obținut din combinarea sucului de cătină cu miere pură și apă alcalină. Acesta se numește Melissimo, ca marcă înregistrată.

Melissimo® este o băutură răcoritoare 100% naturală, nepasteurizată, obținută exclusiv din ingrediente pure și neprocesate industrial, produse, în mod natural, cu o minimă intervenție umană, în zone curate, ferite de poluare.

Dincolo de gustul său delicios și răcoritor, fiecare dintre ingredientele Melissimo® este o adevărată minune a naturii, cu beneficii extraordinare asupra stării de bine și de echilibru a organismului.

Omega 7, acid gras proaspăt descoperit 

Acizii de acest tip sunt grăsimi nesaturate, adică acele tipuri de grăsimi benefice organismului, prezente în mod natural și în țesuturile umane. Spre deosebire de Omega 3, acesta este monosaturat și acționează în modalități complet diferite.

Oamenii de știință încă cercetează toate efectele benefice ale acestui acid gras prezent în cătină, însă rezultatele inițiale au fost atât de spectaculoase încât Facultatea de Medicină de la Harvard încearcă să patenteze acidul palmitoleic – Omega 7. Deși este prezent în anumite alimente, cea mai bogată și cea mai sigură sursă naturală a acestuia este cătina.

Organul cel mai ajutat de consumul sucului de cătină îndulcit cu miere (Melissimo), respectiv al aportului bogat de Omega 7 este inima. Acidul gras contribuie din plin la funcționarea corectă a arterelor și ajută la producția naturală în organism a colesterolului bun. Mai mult de atât, acesta poate scădea numărul de proteine nocive care duc la inflamația pereților arteriali. De asemenea, consumul regulat de suc de cătină și, implicit, de Omega 7 poate preveni apariția sindromului metabolic, sindromul rezistenței la insulină.

O alimentație echilibrată, fără excese, îmbunătățită cu sucul de cătină îndulcit cu miere pură, poate preveni numeroase afecțiuni, precum diabetul și bolile de inimă, dar și anumite forme de cancer.

Cercetătorii de la Harvard au realizat un studiu pe 3.000 de subiecți testând efectele a aproximativ 400 de acizi grași. În timpul cercetării au descoperit că Omega 7 a fost cel mai activ dintre acizi asupra afecțiunilor diabetice. Efectul principal remarcat de ei a fost creșterea sensibilității ratei de răspuns la insulină.

Un alt stuidu, realizat de oameni de știință duin Cleveland a reliefat că starea generală a arterelor s-a îmbunătățit într-un mod surprinzător datorită aportului de Omega 7. Acest lucru nu s-a întâmplat doar în cazuri excepționale, ci, din contră, întregul grup supus studiului a arătat semne majore și rapide de îmbunătățire. Astfel, ceea ce numim colesterol bun a crescut în prima fază a testării cu 85% iar în cea de-a doua cu 40%.

Este important de precizat că eficiența sucului de cătină crește semnificativ dacă este amestecat cu miere pură, care, pe lângă proprietățile benefice, conferă un gust plăcut pentru a putea fi ingerat, în condițiile în care boabele de cătină sunt foarte acre. În aceste condiții, persoanele care suferă de diabet trebuie să consulte medicul înainte de include în alimentație sucul de cătină cu miere.

Înlocuitor eficient al suplimentelor pe bază de pește

Omega 7 se găsește din abundență în boabele de cătină, alăturid e alți acizi grași Omega. De obicei, mulți oameni consumă suplimente pe bază de pește sau uleiuri de pește, dar, atunci când acestea sunt preparate, acidul Omega 7 se pierde. Dar, sucul de cătină cu miere este sursa ideală a acestei substanțe. În pulpa fructelor se găsesc grăsimi bune în proporție de aproximativ 65%, iar mierea curată adăugată în suc îi oferă o savoare aparte, potrivită zilelor călduroase de vară. Alături de cocktailul de vitamine și minerale, mierea consumată alături de cătină este un adevărat tonic natural. În plus această este un antibiotic natural puternic precum și un îndulcitor sănătos.

Alături de aportul mare de acid palmitoleic, cătina conține o amplă serie de nutrienți care mențin organismul sănătos și contribuie la ameliorarea afecțiunilor. Astfel, vitamina C poate fi prezentă în anumite soiuri speciale în concentrații de până la 2.500 mg/100 g de fructe proaspete însă, de regulă, media este de 900 mg. De asemenea, 100 grame de cătină conțin aproximativ 200 mg de vitamina E, între 60 și 180 gr de beta-caroten și gamma-caroten, precum și vitaminele B1 și B2, alături de minerale ca potasiu, calciu, magneziu, fier, zinc sau seleniu.

Omega 7 menține corpul în formă

Concentrația mare de Omega 7 din cătină menține pielea tânără, un chip luminos și un corp fără vergeturi. Acidul gras este prezent în mod natural în țesuturile umane, inclusiv în epidermă însă timpul și factorii externi nocivi de cele mai mutle ori își pun amprenta negativă asupra pielii. În ajutor vine tocmai sucul de cătină combinat cu miere și apă alcalină. Dacă despre proprietățile cătinei și ale mierii am vorbit, trebuie spus că apa alcalină, ultimul element al acestui amestec puternic, hidratează organismul în timp mult mai scurt decât apa cu ph diferit și facilitează absorbția rapidă a substanțelor prețioase din cătină și miere.

Pe de altă parte, industria cosmeticelor a început să folosească tot mai des Omega 7, proaspăt descoperit, incluzându-l în cremele destinate îngrijirii tenului datorită prezenței sale naturale în țesuturi. Totuși, tocmai ca în cazul părului și al unghiilor, frumusețea și îngrijirea adecvate încep din interior, de la o dietă sănătoasă și un aport serios de grăsimi bune.

Spre deosebire de toate celelalte surse disponibile de acid palmitoleic, sucul de cătină îndulcit cu miere nu afectează silueta, având doar 44 de calorii/100 de grame.

Olimpia Diaconiuc