3.9 C
București
duminică, 24 noiembrie 2024 - 12:05
No menu items!

Medicul care trebuia să-l salveze pe Patrick Ekeng, urmărit penal

spot_img

Medicul de pe ambulanţa Puls care l-a preluat pe fotbalistul Patrick Ekeng, a fost citat, joi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru a fi pus sub urmărire penală, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Medicul Mihaela Duţă a ajuns la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, joi dimineaţa. Potrivit surselor citate, pe baza raportului, anchetatorii au tras concluzia că fotbalistul Patrick Ekeng putea fi salvat dacă era resuscitat şi dacă primea îngrijire medicală la timp.

Mihaela Duţă, specialist în medicină de urgenţă, este cea care a condus echipa medicală de pe ambulanţa Puls cu care a fost transportat Patrick Ekeng.

Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit, pe 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo – Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren.

DUTA-Mihaela

Reprezentanţii INML au făcut publice, pe 11 mai, rezultatele disecţiei ce a fost efectuată pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legişti au constatat că fobalistul prezenta mai multe „aspecte patologice”, printre care cord mărit şi multiple anomalii coronariene. „Cardiomegalie(greutate cord -570 de grame, dimensiuni: 14/11,5/7cm), determinată predominant de hipertrofia ventricului stâng şi a septului interventricular(grosime maximă 2,4 cm)”, se arată într-un document semnat de medicii de la INML.

În document se arată că inima fotbalistului prezentat şi anomalii precum „bridge-ing întins la artera coronară stângă şi la nivelul arterei coronarei drepte, dar şi hipoplazia ramului circumflex al coroanei stângi”. Totodată, specialiştii au constat şi sechele de „endocardita a valvei mitrale”.

Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrick Ekeng sunt de origine genetică „predominante la sexul masculin şi la rasa neagră”.

Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situaţii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunţit, dar există situaţii rare în care aceste afecţiuni să nu fie descoperite.

Andrei Tudor