Originară din China, ruda fasolei a devenit celebră pentru proprietăţile hrănitoare şi bogăţia în proteine. Având statut de aliment-medicament, mazărea tratează multiple afecţiuni, având acţiune terapeutică intensă: osteoporoză, cancer, hipertensiune arterială, ischemie cardiacă, ateroscleroză, anemie feriprivă, boli renale, diabet, Helicobacter Pilori, constipaţie, epuizare, sindromul oboselii cronice, epuizare fizică.
Mazărea conţine: vitaminele A, C, K şi complexul B, fosfor, potasiu, magneziu, seleniu şi zinc. Vitamina A este esenţială pentru piele, ochi, sistem imunitar, prevenirea şi combaterea unor afecţiuni tumorale. Vitamina B1 este foarte importantă pentru activitatea cardiovasculară, a sistemului nervos şi digestiv.
Vitamina C, a imunităţii, are rol esenţial în menţinerea sănătăţii şi a funcţionalităţii sistemului natural de apărare al organismului, fiind esenţială pentru sistemele cardiovascular, muscular şi nervos. Vitamina K este foarte importantă pentru închiderea rănilor, coagularea sângelui şi rezistenţa oaselor, ajutând la sudarea moleculelor de calciu din os.
Fosforul este un oligoelement esenţial pentru sistemul nervos, pentru regenerarea celulelor şi consolidarea oaselor. Potasiul şi magneziul sunt esenţiale în menţinerea funcţionalităţii inimii, a sistemului nervos şi muscular. Zincul este un oligoelement necesar activării sistemului imunitar, refacerii ţesuturilor distruse şi reproducerii.
Seleniul organic este remediu extraordinar în prevenirea şi combaterea cancerului, întărirea imunităţii, combaterea infertilităţii la bărbaţi şi susţinerea funcţiei pancreasului.
Roxana Mera