Primarul Constanței le-a spus jurnaliștilor prezenți, marți, la procesul în care este judecat de retrocedări ilegale, că i se pare o aberație ca procurorii să-i pună acum sechestru
UP DATE. Procesul în care este judecat Radu Mazăre a fost amânat a opta oară, din cauza expertului care nu a terminat documentația. Procurorul de ședință a propus amendarea expertului, care trebuia să termina expertiza de mai bine de 1 an, dar magistrații au respins cererea. Instanţa a dispus ca următorul termen de judecată să aibă loc în 1 iulie, când expertul va trebui să depună la dosar raportul privind terenurile vizate.
Radu Mazăre a spus că de 9 ani de când durează acest proces, dacă procurorii se gândesc abia acum să-i pună sechestru pe avere, din moment ce terenurile care fac obiectul cauzei sunt puse sub sechestru, nu poate fi interpretat decât ca un chin.
Nu vezi cum mă chinuie procurorii? Când pe o parte, când pe partea cealaltă? Tocmai mi-am luat o maşinuţă, mi se pare o aberaţie!
Radu Mazăre, la Curtea de Apel București
Edilul de la Constanța a mai precizat că noua achiziție auto nu a fost scumpă, deoarece a cumpărat-o de la un dealer grec care dădea faliment.
La Curtea de Apel București este programat, marți, un nou termen al dosarului retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța. Cazul a fost trimis instanței în urmă cu cinci ani, iar în această cauză este judecat și președintele CJ Constanța, Nicușor Constantinescu. Procurorii DNA au demonstrat că persoanele îndreptățite la restituire au fost determinate să accepte alte suprafețe, după ce au așteptat ani de zile în zadar. Li s-a promis că vor primi anumite sume de bani dacă-și vând drepturile succesorale unor indivizi, la prețuri prestabilite. Astfel, adevărații proprietari au vândut terenurile de pe noile amplasamente cu 1% din valoarea reală a acestora. Lotul Mazăre ar fi păgubit statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegală a circa 100 de hectare de teren intravilan situat în Constanța.
S.M.