7.8 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 17:41
No menu items!

Material didactic cu privire la activitatea Uniunii Europene, pentru elevi şi profesori

spot_img

Material didactic cu privire la activitatea Uniunii Europene, pentru elevi şi profesori

Biroul de Informare al Parlamentului European în România, Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat joi la Bucureşti materialul didactic auxiliar “EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană!” prin intermediul căruia elevii români pot afla de acum înainte ce înseamnă Uniunea Europeană şi beneficiile apartenenţei la aceasta pentru ţara noastră.

Evenimentul, care a avut loc de Ziua Europei, a fost organizat în colaborare cu Forumul Cultural Austriac, cu sprijinul Ambasadei Austriei la Bucureşti.

“EU for YOU! Aşa funcţionează Uniunea Europeană”, avându-i ca autori pe jurnaliştii austrieci Wolfgang Bohm şi Otmar Lahodynsky, este un material didactic auxiliar dedicat elevilor din învăţământul preuniversitar şi cuprinde informaţiile de bază despre formarea şi evoluţia Uniunii Europene.

Eugen Stoica, director în Ministerul Educaţiei Naţionale a subliniat că 41 de clase vor intra în acest program-pilot, elevii fiind din Bucureşti şi din judeţele Braşov, Neamţ şi Suceava.

Otmar Lahodynsky a precizat că informaţiile cu privire la activitatea Uniunii Europene sunt uneori foarte tehnice.

„În acest context, ni se făcea un fel de solicitare cu privire la furnizarea unor informaţii uşor inteligibile, pentru că sistemul UE părea foarte complicat. Constatând că nu există un astfel de articol, am decis să ne punem noi mintea la contribuţie. Acest material e utilizat chiar şi la nivel de facultate. Studenţii învaţă din acest material şi consideră că, odată parcurs acest material, au dobândit o privire de ansamblu a Uniunii Europene. În nicio ţară a UE nu există un material care să prezinte informaţii eligibile. În acest sens, se poate spune că am făcut o muncă de pionierat, avem primul material auxiliar cu privire la Uniunea Europeană”, a subliniat Lahodynsky.

Manualul a fost lansat pentru prima oară în Austria în 2006.

C.I.