3 C
București
miercuri, 22 ianuarie 2025 - 22:59
No menu items!

Masacrul Colectiv. Directorul medical de la Universitar: „Sunt secții suprasolicitate, un coșmar”

spot_img

Directorul medical al Spitalului Universitar, Dragoş Daviţoiu, spune că, în urma tragediei din Club Colectiv, secţiile spitalului au ajuns „suprasolicitate”, inclusiv cea de Urgenţe. Gărzile au fost „cumplite” după ziua de vineri, fiind un „coşmar”, mai ales duminică, a adăugat acesta.

Daviţoiu a adăugat că numărul mare de victime a afectat activitatea din spital, fiind medici care au lucrat un număr foarte mare de ore, însă unitatea este funcţională.

„Sunt secţii suprasolicitate. Terapia Intensivă este suprasolicitată, Chirurgia Plastică este suprasolicitată. Urgenţa, din păcate. Am avut nişte gărzi cumplite după ziua de vineri. Ieri a fost un coşmar. Camera de gardă a fost plină permanent. Este, de asemenea, suprasolicitată, dar funcţionăm”, a declarat Daviţoiu.

Acesta a precizat că spitalul nu se poate baza foarte mult pe voluntari, deşi aceştia au venit în număr mare. „Activitatea de voluntariat trebuie să aibă o bază legală foarte clară. Nu putem implica în activităţi medicale decât persoane cu o pregătire certă, dovedită, şi cu forme legale foarte clare”, a explicat medicul.

La Spitalul Universitar era așteptată luni după-amiază şi echipa medicală din Israel care a operat mai întâi la Spitalul Bagdasar Arseni. „Tot ajutorul pe care îl putem primi, ne bucurăm”, a spus medicul.

Una din cele 20 de victime ale tragediei din Clubul Colectiv internate la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti a fost externată, luni, iar nouă din cei 19 pacienţi spitalizaţi în continuare sunt în stare critică, au anunţat reprezentanţii unităţii medicale.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye to Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.