2.4 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024 - 3:50
No menu items!

Marea Britanie: Până la 13.000 de victime ale sclaviei moderne. România este printre primele 4 țări de proveniență

spot_img

Cele mai multe forme de sclavie sunt legate de prostituție și de munca la domiciliu

 sclavie

Amploarea sclaviei moderne în Marea Britanie este mai mare decât se estima anterior, existând până la 13.000 de victime ale fenomenului în țară, potrivit presei britanice, care citează un raport al Ministerului de Interne.

Este pentru prima dată când guvernul de la Londra avansează un număr al victimelor sclaviei moderne. Victimele provin din peste 100 de țări. Analiza, cu date din 2013, arată că majoritatea victimelor sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam și România, în timp ce unele sunt născute în Marea Britanie.

Printre victimele sclaviei moderne se află femei forțate să se prostitueze, dar și femei lipsite de libertate pentru a lucra la domiciliu.

Ministerul britanic de interne susține că a adoptat mai multe măsuri pentru a combate fenomenul.

”A venit timpul pentru pentru o acțiune concertată, coordonată. Colaborând cu numeroși parteneri, trebuie să intensificăm lupta împotriva sclaviei moderne în această țară și la nivel internațional, să punem capăt suferinței unor persoane nevinovate”, a declarat ministrul de interne Theresa May.

Ministerul de Interne a transmis că va deplasa echipe specializate pe marile porturi și aeroporturi pentru a identifica potențialele victime, iar legislația va fi modificată pentru a putea confisca bunurile rezultate din această infracțiune.

Karen Bradley, secretar de stat pentru sclavia modernă, a afirmat că nu este surprinsă de aceste cifre.

”Este în mare măsură o infracțiune ascunsă și este foarte important să o scoatem la iveală. Dacă facem o comparație cu punctul unde eram acum 200 de ani, campaniile anti-sclavie trebuia să-i facă atunci pe oameni să-și dea seama că fenomenul este nociv. Ceea ce trebuie să facem acum nu este să-i facem pe oameni să-și dea seama că este greșit, toată lumea știe că este greșit, ci trebuie să-i găsim”, a spus Karen Bradley.