Un judecător american a decis că mama cântăreţului Michael Jackson, Katherine, trebuie să achite suma de 800.000 de dolari reprezentând cheltuielile de judecată ale firmei organizatoare de concerte AEG Live, pe care a dat-o în judecată în 2013, pentru moartea „regelui muzicii pop”, notează contactmusic.com.
Vinovăţia firmei AEG Live, în legătură cu moartea megastarului, în 2009, nu a putut fi dovedită de avocaţii mamei megastarului, iar judecătorul care a condus procesul a decis în favoarea companiei de divertisment, în octombrie 2013. Acuzaţii au solicitat unui judecător să trimită factura cu cheltuielile de judecată, care depăşea suma de 1,2 milioane de dolari, pe numele lui Katherine Jackson, care a depus însă o contestaţie în justiţie, în decembrie 2013.
Ulterior, directorii de la AEG Live şi-au revizuit factura,iar luni, judecătoarea Yvette Palazuelos de la Curtea Superioară din Los Angeles a emis un ordin temporar prin care o înștiințează pe Katherine Jackson că trebuie să achite noua sumă. Decizia va fi finalizată după ce directorii de la AEG Live vor prezenta lista finală a cheltuielilor de judecată.
Kevin Boyle, avocatul familiei Jackson, intenţionează să analizeze acele documente finale, înainte de a decide dacă va face apel.
În ciuda faptului că a pierdut acel proces, Katherine Jackson continuă să afirme că directorii de la AEG Live au dat dovadă de neglijenţă atunci când l-au angajat pe Conrad Murray în calitate de medic personal al fiului ei.
Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, în urma unei „intoxicaţii grave” cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, medicul „regelui muzicii pop”.
Găsit vinovat de omucidere involuntară, Murray a fost condamnat în noiembrie 2011 şi încarcerat în Los Angeles. Medicul american, în vârstă de 60 de ani, a fost eliberat la sfârşitul lunii octombrie 2013, după doar doi ani din cei patru ani de închisoare la care a fost condamnat. Pedeapsa i-a fost redusă pentru „bună purtare”, iar eliberarea sa este justificată prin dorinţa autorităţilor americane de a reduce numărul de deţinuţi din închisorile californiene, care au devenit suprapopulate.
C.A.