Şase din zece părinţi recunosc că au citit poşta electronică şi textele postate pe Facebook de către copii lor, considerând că astfel pot ţine sub observaţie relaţiile acestora în mediul virtual.
Unul din zece părinţi a aflat parola copiilor, în ciuda eforturilor acestora de a o ascunde, relatează dailymail.co.uk.
În urma acestui fapt, unul din trei părinţi a recunoscut că a avut remuşcări după ce a accesat poşta electronică sau contul de Facebook al copilului, potrivit unui studiu la care au participat 2000 de părinţi ai unor tineri cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani.
Părinţii vor să îşi protejeze copiii, dar, în acelaşi timp, vor ca aceştia să cunoască tehnologia şi să se descurce pe cont propriu.
Potrivit studiului, unul din cinci părinţi a fost şocat de ce a descoperit în corespondenţa electronică şi în textele postate pe Facebook, în timp ce un procent de 17% au fost nevoiţi să ia măsuri în urma ameninţărilor la adresa copiilor.
De asemenea, unul din cinci părinţi este convins că, pentru a accesa reţele de socializare, copilul minte în privinţa vârstei sale adevărate. Studiul a mai arătat că unul din zece părinţi şi-a văzut copilul victimă a unor agresiuni în mediul virtual.
Metode prin care părinţii îşi spionează copiii:
- citirea mesajelor pe reţelele de socializare;
- verificarea istoricului paginilor accesate;
- citirea mesajelor text;
- monitorizarea listei cu prieteni de pe reţelele de socializare;
- observarea imaginilor de pe reţelele sociale;
- citirea corespondenţei electronice;
- verificarea listei de apeluri telefonice;
- găsirea parolelor;
- solicitarea profesorilor să supravegheze activităţile online;
- ajutorul unui frate sau al unei surori la supraveghere.
D.M.